FOTOGALERIJA | Pazinski kolegij svečano proslavio 30. obljetnicu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ravnatelj Maksimilijan Ferlin, FOTO: Tina Pejković

Jučer je u pazinskom Spomen domu svečano obilježena 30. obljetnica Pazinskog kolegija. Svečanost je započela u 11 sati svetom misom u čast prvom ravnatelju Kolegija, pokojnom monsinjoru Antunu Heku, gdje su se okupljeni prisjetili njegovog doprinosa i naslijeđa.

Nakon mise, u 13 sati, uslijedio je ručak u prostorijama Kolegija gdje su se okupljeni družili i razmjenjivali sjećanja. Vrhunac obilježavanja bio je u 16 sati kada je u Spomen-domu održana svečana školska akademija.

Uz prisustvo sadašnjih i bivših učenika, nastavnika i ostalih djelatnika Kolegija, svih uvaženih gostiju, program je obuhvatio raznolike izvedbe poput plesa, pjevanja, recitala i sviranja.

Nakon uvodnih govora, nastupili su vokalne skupine Pazinskog kolegija i GSŠJD, Valentina Jeletić Uhač, Dino Peruško, Nikolina i Petra Kuhar, Elis Baćac, Collegium Cantorum, Ivan Kapec, Tomislav Milohanić, vokalna skupina Umola, Mara Valić, plesna skupina Pazinskog kolegija, Gianluca Draguzet, Evelina Rudan te Nina i Anja Fakin.

Atmosfera je bila ispunjena emocijama dok su se prisutni prisjećali zajedničkih trenutaka slaveći postignuća škole tijekom proteklih 30 godina.

Ova obljetnica nije samo označila dugogodišnju predanost obrazovanju i kulturnom nasljeđu, već je i podsjetila na važnost zajedništva i kontinuiranog rada u stvaranju bolje budućnosti.

FOTO: Tina Pejković

Pročitajte još...