Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin odobren Erasmus+ projekt

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin dodijeljena su bespovratna sredstva u okviru Poziva za podnošenje prijedloga za 2024. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja. Školi je tako odobren cjelokupni traženi iznos u visini 44.053,00 eura. Projekt “Tvrde i meke vještine – što je važnije za kvalitetan osobni i profesionalni razvoj?” jedan je od 36 odobrenih projekata u kategoriji dodjele financijskih sredstava neakreditiranim organizacijama, a u konkurenciji od preko 150 prijavljenih projektnih prijedloga.

Realizacija projekta započinje u mjesecu rujnu i traje 18 mjeseci. U tom razdoblju će 12 nastavnika otići na stručno usavršavanje u Dansku, Nizozemsku, Španjolsku, Irsku i na Island. Na job shadowing bit će upućeno troje nastavnika i to u Makedoniju i Sloveniju, dok će šest učenika biti uključeno u mobilnost u Sloveniji, uz dva pratitelja.

Projekt je usmjeren na unapređenje tvrdih i mekih vještina, koje će se kasnije implementirati u nastavni proces putem novih znanja, vještina, metoda i oblika rada s ciljem porasta kvalitete nastavnog procesa. Područja učenja tvrdih vještina jesu strani jezici, održivi razvoj i digitalna tehnologija, a naglasak pri učenju mekih vještina stavljen je na nošenje sa stresnim situacijama, emocionalnu inteligenciju, komunikacijske vještine i suradničko učenje.

Očekivani rezultati jesu učenje iz inozemnih školskih sustava, usvajanje novih metoda i oblika rada s naglaskom na digitalnu tehnologiju i održivi razvoj, integriranje novih načina poučavanja i učenja, razvijanje samopouzdanja za komunikaciju na engleskom jeziku, naučiti kako postići i održati entuzijazam i motiviranost za učenje i poučavanje, razvijanje efikasnih komunikacijskih vještina s učenicima, kolegama i roditeljima te prevencija profesionalnog sagorijevanja.

Voditeljica projekta je pedagoginja Iva Luk.

Pročitajte još...