Gradonačelnica Pazina održala prijem za Kristinu Tominić, novu magistricu geografije s veoma originalnom temom diplomskog rada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila je koncem prošlog tjedna prijem za Kristinu Tominić, frišku magistricu geografije koja je nedavno na  Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranila diplomski rad naslova Uspostava digitalnog sustava evidencije odvodne infrastrukture grada Pazina i njegov značaj za porječje Pazinčice.

Čestitajući joj na originalnosti teme, gradonačelnica je naglasila kako se zapravo prijmom nastavlja praksa Grada Pazina da upozna i koristi svoje studente, posebno one koji su u svom diplomskom radu proveli kvalitetno istraživanje tematike koja je gradu relevantna i važna te može doprinijeti boljem razumijevanju i unapređenju pojedinog područja.

Kristina Tominić zahvalila se Gradu,  stručnjacima, organizacijama i institucijama koje su joj pružile podršku i  omogućile pristup relevantnim izvorima i podacima.

„Ovim putem se želim zahvaliti Gradu Pazinu na pomoći u izradi mojeg diplomskog rada. Također, velika mi je čast bila surađivati s vodećim institucijama koje donose odluke važne za život i napredak našeg grada. Nadam se da će ovaj rad, kao plod komunikacije i suradnje pomoći u unapređenju zajednice koje sam i ja dio“, naglasila je Tominić.

Prema sažetku, glavnina diplomskog rada obuhvaća problematiku izrade digitalnog sustava evidencije odvodne infrastrukture grada Pazina. Također, opisan je prostorni obuhvat istraživanja kojeg čine grad Pazin i porječje Pazinčice – prostori s kompleksnom ekološkom situacijom. Rad opisuje i način funkcioniranja geografskih informacijskih sustava u oblaku te je pojašnjen postupak izrade digitalnog sustava evidencije pomoću GIS Cloud tehnologije, a dat je i opis prednosti izrađenog digitalnog sustava.

Pročitajte još...