Majda Milevoj Klapčić preuzela funkciju ravnateljice Gradske knjižnice Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina krajem travnja, Majda Milevoj Klapčić imenovana za novu ravnateljicu Gradske knjižnice Pazin, tu je funkciju preuzela danas, 13. svibnja 2024. godine.

Tim je povodom za novu ravnateljicu u maloj vijećnici gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila službeni prijem izrazivši joj svoje čestitke i želje za uspješan mandat.

Gradonačelnica je u svom obraćanju također istaknula i važnost knjižnice u zajednici te je  izrazila podršku u daljnjem radu. „Želimo novoj ravnateljici mnogo sreće i uspjeha u vođenju Gradske knjižnice te se radujemo suradnji na daljnjem unaprjeđenju kulturnih i obrazovnih sadržaja u našem gradu“poručila je Gradonačelnica Jašić.

Nova ravnateljica zahvalila se na dobrim željama, a istaknula je i zadovoljstvo zbog preuzimanja nove uloge, naglasivši kako se raduje novim izazovima koji su pred njom.

Na funkciju ravnateljice Majda Milevoj Klapčić dolazi nakon Ive Ciceran koja je  knjižnicu vodila četiri mandata. Profesorica je talijanskog jezika i književnosti te je do sada radila kao knjižničarka u Srednjoj školi Mate Blažina u Labinu, a dobitnica je nagrade Ministarstva obrazovanja za najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u 2021., 2022., i 2023. godini.

Aktivna je i u brojnim projektima u koje su uključeni srednjoškolci, dok je svojevremeno bila i voditeljica županijskog Stručnog vijeća za talijanski jezik za Istarsku županiju.

„Pazin mi se čini kao sredina koja jako brine za svoje građane. Svi su vrlo otvoreni u komunikaciji za razliku od nekih drugih sredina. Gradska knjižnica Pazin imala je dugogodišnju ravnateljicu koja je jako dobro radila. Sve polazi od osobe i tima. Tim je taj koji radi. Mislim da je kolektiv u pazinskoj knjižnici jako dobro posložen i da svatko ima neke svoje preferencije“, rekla je Majda Milevoj Klapčić, koja, između ostalog, u svom četverogodišnjeg planu rada Gradske knjižnice Pazin ističe misiju i viziju knjižnice koja počiva na ideji „Knjižnica u zajednici, zajednica u knjižnici i knjižnica za zajednicu”.

Pročitajte još...