Montessori centar „Mali princ“ iz Pazina dio međunarodnog projekta „Rastimo uz ples“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Montessori centar “Mali princ” je danas objavio sudjelovanje u jednom međunarodnom projektu – „Rastimo uz ples“.

Osnivač projekta je “Dečja plesna asocijacija” iz Beograda i Montessori centar “Mali princ” kao licencirani nosioc projekta za Istru i Hrvatsku, osnovani sa ciljem razvoja, širenja i popularizacije dječjih plesnih programa i dječjeg plesa kroz međunarodnu suradnju.

“Aktiviramo ovaj projekt u Istri koji je već prepoznat u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Hrvatskoj.

U svakodnevnoj praksi u vrtiću, imamo mogućnost ponuditi djeci iskustvo da kroz ples grade svijest o svom tijelu, manifestiraju svoje emocije, raspoloženja i prenose poruku. U osnovi programa stoji integrirani pristup učenju – djeca uče kroz jedinstvo doživljaja glazbe, pokreta i osjećaja. Na ovaj način djeca stječu raznolika iskustva kroz odnose s vršnjacima i odraslima.

Želimo da dijete bude aktivni sudionik u plesu, u svojoj vršnjačkoj zajednici i zajednici s odraslima. Primarni cilj našeg programa je poticanje razvojnih kapaciteta djece, putem kreiranja i primjene odgovarajućih plesnih tehnika i plesnih programa “Rastimo uz ples” i njenog umjetničkog tima.

Program je do sada bio prepoznat i po uključenosti roditelja. Roditelji su bili aktivni partneri u tijeku realizacije programa i prisustvovali su radionicama plesa po dogovoru.

Ovim putem se želimo zahvaliti roditeljima na njihovoj predanosti jer iako smo prvi u Hrvatskoj, nadamo se da će iduće godine Istra plesati u većem broju”, poručili su iz Dječjeg vrtića “Mali princ”.

Pročitajte još...