Nova aktivnost projekta za darovite “Sanjam znanja” održana u Centru za popularizaciju znanosti i inovacije Istarske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak 1. veljače dio učenika 3.A, 3.B i 3.C razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina koji imaju pojačani interes za STEM predmete, osobito fiziku, svoja su znanja i iskustva proširili eksperimentirajući s elektromagnetizmom, izmjeničnom strujom i elektrostatikom.

Vrlo zanimljive istraživačke laboratorijske vježbe učenici su proveli uz koordinaciju prof. Igora Macuke, iz Gimnazije Pula. Imali su priliku istraživati pomoću opreme koju inače nemaju dostupnu u školi.

Time su razvijali eksperimentalne vještine, istraživačke vještine i vještine samostalnog rada, uz stručna znanja iz fizike. 

Kvalitetu projekta čiji je cilj promicanje STEM predmeta kroz rad s darovitim učenicima prepoznalo je i MZO sufinancirajući u velikom postotku planirane aktivnosti kroz odabir pozvanih prema natječaju.

Nakon radionica učenici su dijelili pozitivne dojmove. Bilo im je zanimljivo, zabavno, poučno i poticajno i svakako žele ponovno imati slične aktivnosti. Projektne aktivnosti koordinira i vodi prof. Nada Ćakić.

Pročitajte još...