Online rekreativno natjecanje “Skupi ih sve” održano je u OŠ Vladimir Nazora Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Međunarodnog dana sreće i početka proljeća, od 20. ožujka do 5. travnja 2024. u Osnovnoj je školi Vladimira Nazora Pazin održano prvo online rekreativno natjecanje “Skupi ih sve!”. Natjecanje je organizirano u sklopu Erasmus+ projekta „I’m OK – Ja sam OK“, kojemu je cilj tjelesno i mentalno zdravlje učenika i učitelja.

Natjecanje je osmislila i vodila pedagoginja škole Lea Ferlin: “Znamo da tjelesno zdravlje i svakodnevno kretanje doprinose boljem raspoloženju i osjećaju sreće, a proljeće je najbolje vrijeme za motivaciju na aktivnost i izlazak u prirodu, što se je ovim natjecanjem nastojalo i postići”.

A da je cilj ostvaren pokazali su i rezultati. Sudjelovalo je šezdesetak učenika i tridesetak učitelja Osnovne škole, koji su zajedno sakupili gotovo 3000 kilometara. Rezultati su bilježeni putem besplatne aplikacije Strava.

U kategoriji učenika najviše kilometara je sakupio učenik Područne škole Lupoglav Marko Pejić, koji je ujedno osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto je osvojio učenik Matične škole Pazin Gabriel Jakovčić, dok je treće mjesto osvojila učenica Područne škole Lupoglav Tea Urbančić. Ni učitelji nisu zaostali s rezultatima, a prvo mjesto te ujedno i najviše sakupljenih kilometara u kategoriji učitelja postigla je učiteljica Snježana Brščić. Drugo mjesto zauzela je učiteljica Petra Rimanić, dok se na treće mjesto plasirala učiteljica Ivana Baća.

Pobjednicima će biti uručene prigodne nagrade, a cijelo je natjecanje sufinancirano sredstvima Europske unije.

Čar natjecanja je u tome što je dostupno svima, a ne samo uspješnim sportašima jer se radi o aktivnostima kao što su hodanje, trčanje i planinarenje. Na zabavan se način nastoji postići veća aktivnost opće populacije učenika, ali i učitelja.

Posebnost je i u tome što se u virtualnoj grupi sudionici međusobno upoznaju, podržavaju i potiču jedni druge na aktivnost te je općenito natjecanje prožeto pozitivnim duhom, ljubavlju prema prirodi i sportu. Pozitiva je zabilježena i na fotografijama koje su sakupljane tijekom tri tjedna natjecanja.

Nadamo se da će projekt pokazati svoju održivost i u budućnosti jer su povratne informacije sudionika i više nego pozitivne.

Pročitajte još...