Pazinski srednjoškolci gledali popularni mjuzikl “Jalta, Jalta”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U srijedu, 13. ožujka 2024., pazinski srednjoškolci večer su proveli u zagrebačkom kazalištu „Komedija“ te su gledali popularan mjuzikl „Jalta, Jalta“.

Na daskama koje život znače, u glavnoj ulozi Nine Filipovne predstavila nam se Danijela Pintarić. U ulozi Griše (ruskog sobara) našao se Đani Stipaničev, Larryja (američkog sobara) glumio je Ronald Žlabur te se kao Stanley (engleski sobar) predstavio Jan Kovačić.

Priča je pratila događaje koji su se odvijali tijekom Konferencije na Jalti 1945. godine, a glumci su sjajno utjelovili svoje likove, donoseći na scenu slojevitost emocija i političke intrige. Posebno su ih oduševili glazbeni brojevi koji su savršeno doprinijeli atmosferi vremena i mjesta.

„Uživali smo u svakom trenutku, od smijeha do dubokih emocija koje su izazvali neki od ključnih trenutaka predstave. Nakon predstave, imali smo priliku upoznati se i slikati s glumcima. Također smo, međusobno i s profesorima, razgovarali o svojim omiljenim dijelovima i dojmovima koje nam je ostavio ovaj nevjerojatan mjuzikl. Mjuzikl nosi duboku poruku o ljudskoj čežnji za slobodom, pravednošću, mirnom egzistencijom i srećom, koja se često suočava s izazovima moći, politike i rata“, napisala je Ivana Sluganović, učenica 3. b razreda.

 Aktivnost je financirana u sklopu projekta “Stvarajmo umjetnost” odobrenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pročitajte još...