Pazinski srednjoškolci gostovali kod porečkih osnovnoškolaca s ciljem popularizacije znanosti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj koji se obilježava 10. studenog, učenici 3.c i 3. E4 Gimnazija i strukovne srednje škole Jurja Dobrile iz Pazina su 21. i 24. studenog gostovali u OŠ Poreč i OŠ Finida u sklopu projekta za popularizaciju prirodnih i tehničkih znanosti među osmašima.

Učenici opće gimnazije pokazali su svoje izvrsno poznavanje gradiva fizike, točnije učinaka i primjene električne struje koje su poduprli zanimljivim interaktivnim pokusima, dok su elektrotehničari svojim zanimljivim robotima pokazali svoje znanje i vještine iz robotike. Pokusi iz fizike bazirali su se na vidljivim učincima struje, generatorima, transformatorima i vakuumom.

Osmaši su se aktivno uključili u rad i od njih su dobivali samo pozitivne povratne informacije. Osim pitanja vezanih za područje znanosti koje su pokrivali, pazinski srednjoškolci odgovarali su i na sva pitanja vezana za školu i smjerove koje GSSJD škola nudi kako bi možda nekima pomogli u odabiru srednje škole koja ih ubrzo čeka.

„Sigurni smo da smo barem neke uspjeli privući te da će nam se dogodine pridružiti u školi. Na kraju projekta proveli smo i Kahoot kviz da vidimo koliko su nas slušali i razumjeli i moramo priznati da su osmaši u tome bili prilično uspješni. Bilo je to novo iskustvo i voljeli bi ga ubrzo ponoviti. Mentor učenicima 3.E4 razreda bio je profesor Edi Juričić, cijeli projekt vodila je i osmislila profesorica Nada Ćakić“, napisala je Gaia Benedetti za GSSJD.

Pročitajte još...