Pazinski wunderkind Luka Kukić se s prvog od dva državna natjecanja vratio s prvim mjestom iz povijesti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Luka Kukić - pazinski wunderkind (foto: GSŠJD)

Ne tako često, ali dogodi se u karijeri srednjoškolskog profesora učenik koji briljira, potiče i motivira samog nastavnika za daljnji profesionalni rad. Luka Kukić jedan je od takvih učenika.

Na netom u Vinkovcima održanom Državnom natjecanju iz povijesti, Luka je u kategoriji četvrtih razreda osvojio prvo mjesto s visokih 91% riješenosti, a pod mentorstvom profesorice Barbare Širol Aleksić. S lakoćom je Luka iščitavao svu potrebnu dodatnu literaturu, što se višestruko isplatilo izuzetnim rezultatom.

Luka Kukić s mentoricom profesoricom Barbarom Širol Aleksić (foto: GSŠJD)

Nadasve skroman, Luka je već spreman uhvatiti se ukoštac s novim izazovima, a to je predstojeće Državno natjecanje iz Hrvatskog jezika, a budući da je aktivni član gradskog Književnog kluba, ne čudi da se plasirao na državnu razinu Kviza za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole Mreža čitanja.

Već je u prosincu 2022. godine Kukić sudjelovao na državnom Sudoku natjecanju čime je iskazao svoje zanimanje ne samo za društvene predmete, već i za logičko zaključivanje, napisali su na web stranici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Pročitajte još...