Mountain bike liga Istre i Kvarnera nastavlja se sutra utrkom Žminjska boška

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treće kolo MTB zimske lige Istre i Kvarnera održat će se sutra u  Žminju – “XC Žminjska boška” s početkom u 12,00 sati za dječje utrke i 12,26 sati kada počinje glavna utrka. Predzadnje je to kolo u ovoj kalendarskoj godini kako bi preko praznika ponovno rasporedili snage i možda uz pokoji “upgrade” dvokotačnih ljubimaca nastavili jednako hrabro ili još jače u zimske avanture. Domaćini kola u Žminju su već dobro znani biciklistički klub Žminj. 

U Žminju bicikliste očekuju dobro spremljene staze za dječje utrke u dužini kruga od 450 metara za najmlađe vozače kategorije U7, ali i staza od 650 metara za djecu u kategorijama U9 i U11. Kako je već i običaj u Žminju, staza se dodatno doradila zanimljivim elementima o čemu možete pogledati i video najavu na FB eventu kola u Žminju. Staza s dužinom kruga od oko približno 4000 m biti će označena trakama i strelicama na mjestima promjena smjera kao i na svim križanjima puteva. Većim dijelom staza prolazi šumskim putevima te se savjetuje svima raniji dolazak i testni krug radi boljeg upoznavanja staze.

Prijave na dan utrke počinju od 10.15 sati i trajati će do 11.30h. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka  Startni broj plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa. Ovim putem organizatori podsjećaju natjecatelje koji već posjeduju startni broj za ovu sezonu da ga i ponesu sobom!

Trajanje pojedinih utrka uvijek ovisi o konfiguraciji terena tako da je očekivano trajanje dječjih utrka u rasponu 5 – 10 minuta dok će odrasli u glavnoj utrci voziti najmanje 50 do 70 minuta dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali i manji broj krugova. Napomenimo da na glavnoj utrci zvuk zvona daje znak natjecateljima glavne utrke kada ulaze u svoj zadnji krug!

Start utrke se može očekivati od 12:00 h s početkom dječjih utrka dok se start glavne utrke kao i uvijek očekuje od 12:26 h. Moramo ponoviti da za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca. Nakon utrke svim je sudionicima osigurana okrijepa nakon koje će se pristupiti proglašenjima najbržih gdje će se proglasiti svi najbolji po kategorijama.

MTB Zimska liga Istre i Kvarnera (15. sezona održavanja) se ove sezone sastoji od 10 kola.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…