SUPCI PUD MAVRICUN: Bili smo u Grimaldi i oduševili se – zrakom, vinom, atmosferom i mladim talentiranim sviračima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tko god se ovog Prvog maja uputio u Grimaldu, nije pogriješio. Tamo se danas održala tradicionalna manifestacija „Supci pud mavricun“, i to po 15. put. Dobro raspoloženje, mladi ‘mužikanti’, idealno vrijeme i pitoreskna Grimalda pašu si od 2006. godine kada je održano prvo izdanje.

Na 411 metara nadmorske visine program je vodila elokventna Ines Gržinić Škrinjar, a kamere i fotoaparati neumorno su okidali dok su se na pozornici izmijenjivali mladi svirači, ili supci kako stoji u nazivu manifestacije. Za one koji ne znaju, a ima takvih, mavrica je duga. Na tu temu su od 15:00 u Grimaldi održane i dječje kreativne radionice te izložba radova. 

Prije glazbenog dijela prigodni govor održali su načelnik Općine Cerovlje Elvis Šterpin te saborski zastupnik Emil Daus, njegov prethodnik na mjestu načelnika, ali i Vladimir Torbica, županijski pročelnik za kulturu. Potonja dvojica su od Općine Cerovlje dobili i znak pažnje za sve što su napravili za ovu manifestaciju.

Mladih svirača bila je zaista puno, a ove godine su svirali: Alex Hrvatin, Dorian Brečević, Petar i Karlo Samsa, Toni Jermaniš, Roko Radanović, Robin Erik, Matej Jakša, Marina Markežić, Leo Gardina, i Teo Toncich, Leo Laganis, Morris Gržan, Matija Škrinjar, Stefan Černeka, Erik i Patrik Kraljević, Manuel Marušić, Leon Buršić, David Kos, Matko Kotiga, Rafael Černeka, Ervin Bon, Vanesa i Jure Brajuha, a domaću Grimaldu predstavljale su Melisa Mikulić i Ticiana Matković.

Svi su zdušno podržali mlade svirače, a napomenimo da su Matej, Rafael i Melisa devetogodišnjaci te su bili najmlađi na ovoj smotri, a Patrik je s 27 navršenih godina bio najiskusniji među okupljenima. Također, treba reći kako svih zajedno veseli veliki broj onih koji su na ovu manifestaciju došli po prvi puta – to je znak da je „supcima“ Grimalda doma i da će tako bit još ‘čuda let’. Neka bude i zavajka!

Pročitajte još...