SVEČANA SJEDNICA OPĆINE CEROVLJE | Nada Gržević, Đulijana Brečević, Oriela Cetina, Hani i Tino Paćalat dobili zaslužena priznanja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je, na veoma simpatičnom malom „trgu“ u Pazinskim Novakima, održana svečana sjednica Općine Cerovlje. Moderatorica Melita Gržić Pincin pozdravila je okupljene, a onda riječ prepustila Ivanu Juradi, predsjedniku Općinskog vijeća.

Nakon uvodnih pozdrava i govora, ovogodišnju proslavu Dana općine Cerovlje svojim su nastupom uljepšali učenici od 1. do 4. razreda Područne škole Cerovlje, matične Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Zajedno sa svojim učiteljicama Đulijanom Brečević i Orijelom Cetina pripremili su kratki program u dva dijela koji je izmamio glasan aplauz svih okupljenih.

Uslijedio je govor Milana Antolovića, predsjednika Udruge antifašista Pazina, a onda su na red stigli i posebni uzvanici – dožupan Tulio Demetlika te saborski zastupnik i bivši načelnik Općine Cerovlje Emil Daus. Kako se bližio kraj svečane sjednice, tako smo stigli i do priznanja zaslužnim mještankama i mještanima lokaliteta.

Pazinski-Novaki-202265

NADA GRŽEVIĆ

Povelja Općine Cerovlje, dodijela se Nadi Gržević, djelatnici Općine Cerovlje, kao znak priznanja za dugogodišnji predani rad u Općini Cerovlje uz veliki doprinos dobrobiti Općine i njenih mještana.

Gospođa Nada je od 1978. bila u Pazinu djelatnica bivše Općine Pazin, potom od 1989. Mjesne zajednice Pazin a u Cerovlju je, možemo reći najbliža suradnica prvog čovjeka Općine od 1994. godine.

ĐULIJANA BREČEVIĆ i ORIJELA CETINA

Zahvalnica Općine Cerovlje otišla je u ruke Đulijani Brečević i Orijeli Cetina, učiteljicama Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Područne škole u Cerovlju, kao znak priznanja za poseban doprinos u području djelatnosti školskog odgoja djece te u organizaciji i provedbi projektnih izvanškolskih aktivnosti od značaja za cjelokupni razvoj i odgoj djece uključene u provedbu tih aktivnosti.

„Kadi je ta škola? „ Đulijana je pensala

kada se miseca devetega, miljar devetsto osandeset i pete z makine raskrgala i do današnjega dana tu ostala.

Miljar devetsto devedeset i pete, makina je i Orijelu dopeljala, a vero je i ona tu ostala.

Čuda je dice kroz školu pasalo, a kroz tolika lita i puno tega se kambijalo. Na prvom mjestu nastava, no ubaci se i izlet neki da dica nešto o svom lijepom zavičaju nauče.

Doček prvašića, priredbe za novo leto, Majčin dan, završetak školske godine, sve treba ubaciti u plan.

Tu su i projekti i natjecanja razna z a koju djecu treba pripremiti i dobrim rezultatima stremiti. Rabi i na mačkare poć, a i drugega dela je, mogli bimo nabrajat do kasno u noć.

Već dvajset i sedan lit delaju one skupa i bi reć da se nisu štufale jer su i današnju priredbu, a i ovo predstavljanje prontale: učiteljice  Đulijana Brečević i Oriela Cetina“, pročitala je moderatorica Melita Gržić Pincin prije velikog pljeska.

Pazinski-Novaki-202274

TINO PAĆALAT I HANI PAĆALAT

Tino i Hani su brat i sestra iz Pazinskih Novaki i već devet godina članovi Kickboxing kluba ”Minotaur”. U proteklih devet godina sudjelovali su na mnogim natjecanjima; kupovima, međunarodnim, županijskim i državnim natjecanjima i sa svakog kući donijeli najmanje dvije medalje. Oboje su proglašeni perspektivnim sportašima grada Pazina, a Hani je 2019. proglašena i najboljom sportašicom. Hani ima 68 a Tino 49 medalja.

On je uvijek osvajao zlata na međunarodnim turnirima i višestruki je prvak Istarske županije, ali 2021. godine postao je i dvostruki državni prvak, te je osvojio Europski kup i time osigurao svoje mjesto u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije za odlazak na Europsko prvenstvo.

Poput brata, i Hani je osvajala razna međunarodna natjecanja te je višestruka županijska i dvostruka državna prvakinja, a njezin najveći uspjeh je što je čak dvaput bila u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije – prvi puta za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, gdje je osvojila 9. mjesto, a drugi puta za odlazak na Europsko prvenstvo, zajedno s bratom.

To se prvenstvo održavalo u studenom prošle godine u Budvi i Hani je tamo završila na sjajnom 3. mjestu u disciplini light contact (kategorija juniorke -70kg). I Tino se tu natjecao u dvije discipline, light contact i point fighting (kategorija stariji kadeti -52kg) te je u obje dispcipline zauzeo visoko 5. mjesto.

Inače se Hani i Tino natječu u sve tri tatami discipline, point fighting, light contact i kick light, a Tino se ove godine prvi puta okušao i u ringovnim disciplinama, i to na državnom prvenstvu te osvojio drugo mjesto. Kickboxing za njih nije samo sport, već navika i način života. Moramo spomenuti i njihove roditelje koji su im oduvijek najveća podrška, te trenera Denisa Matejčića: bez njih, poručuju naši mladi sportaši, ne bi bilo ni ovih rezultata. 

Pazinski-Novaki-202273

Za kraj, program su zatvorili učenici Područne škole Cerovlje, i to Paulo Oliverić, Lovro Vlah, Ivana Breščić, Melisa Mikulić i Nina Bevčar.

Pazinski-Novaki-202292

Pročitajte još...