VODIČ KROZ PRORAČUN OPĆINE CEROVLJE | Elvis Šterpin: “Cilj nam je što bolje informirati javnost o tome koliko i na koji način se raspoređuju proračunska sredstva”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Cerovlje danas je objavila Vodič za građane kroz proračun te lokalne samouprave. Proračun iznosi nešto ispod milijun eura, a na početku samog Vodiča svoje je rekao i načelnik Elvis Šterpin.

„Poštovani mještani Općine Cerovlje,

Svrha proračunskog vodiča za mještane je na jednostavan i usporediv način pružiti transparentne i potpune informacije o strukturi proračuna naše Općine. Također, cilj nam je što bolje informirati javnost o tome koliko i na koji način se raspoređuju proračunska sredstva, koje aktivnosti i projekte provodimo i financiramo te o kojim sve javnim potrebama skrbimo.

Budući da je proračun živ i stalno se mijenja, trudili smo se što bolje objasniti osnovne pojmove i procese, kako bi javnosti približili suštinu proračuna i proračunskih procesa. Nadamo se da ćete uz pomoć ovog kratkog vodiča pronaći odgovore na pitanja koja vas zanimaju i biti spremni na sudjelovanje kako bi pridonijeli racionalnijem upravljanju općinskim sredstvima te kvalitetnijem i učinkovitijem pružanju dobara i usluga.

Proračun Općine Cerovlje za 2023. godinu kojeg je usvojilo Općinsko vijeće iznosi 999.370,00 EUR. Proračun prvenstveno vodi računa o socijalno ugroženoj skupinama, zdravstvu, predškolskom odgoju, školstvu i drugim proračunskim korisnicima. Ponosni smo i na planirani iznos za programe održavanja i građenja komunalne infrastrukture.

Prikaz Proračuna Općine Cerovlje možemo podijeliti u dvije tematske cjeline. U prvoj su objašnjeni pojmovi vezani za proračun te je prikazan proces donošenja proračuna i izvještavanja o izvršenju proračuna, dok su u drugoj cjelini prikazani proračunski prihodi i rashodi po vrstama i namjeni te najznačajniji projekti u 2023. godini“, rekao je Šterpin.

VODIČ KROZ PRORAČUN – OPĆINA CEROVLJE – 2023

Pročitajte još...