Gračišćani najavili još jednu Vidovu – sport, Festival maneštri, trka s tovari, svečana sjednica i misa, prijenos reprezentacije, Lucky band i Mejaši…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer su u svom Špitalu, dok je prekrasno ljetno sunce grijalo Gračišće, predstavnici Općine Gračišće najavili svoju mjesnu pučku feštu – Vidovu!

Sve započinje Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gračišće 14. lipnja.

Dan kasnije, u subotu 15. lipnja, od 13 sati počinje mnogima sjajna manifestacija – 19. Festival istarskih maneštri, gdje će se najprije kuhati, pa kušati i ocijeniti, a onda i proglasiti najbolja maneštra.

U 19 sati kreće trka s tovari, a od 20 sati na pozornicu izlazi Lucky band, kao predgrupa koncertu Mejaša koji je na rasporedu u 22 sata. Također, subota će biti i sportski dan, igraju se malonogometni i boćarski susreti tog dana, a važno je napomenuti kako je i prijenos utakmice Hrvatske reprezentacije na EURO-u osiguran na gračaškoj placi.

Sve završava svečanom svetom misom povodom dana Sv. Vida u nedjelju 16. lipnja u 11 sati, a organizator i ove Vidove je Općina Gračišće, uz pokroviteljstvo Istarske županije i partnerstvo Turističke zajednice središnje Istre.

Pročitajte još...