U Motovunu 10. lipnja na rasporedu radionica astrofotografije „Kako snimiti zvijezde?”

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Branko Nađ/Instagram

Dan nakon otvorenja izložbe pejzažnih astrofotografija „Hrvatska pod zvijezdama”, u subotu 10.6.2023. s početkom u 18.00 sati u Motovunu će se održati radionica astrofotografije „Kako snimiti zvijezde?” koju će voditi iskusni astrofotograf Branko Nađ, autor spomenute izložbe fotografija.

Radionica astrofotografije je podijeljena u dva dijela:

18.00 – 19.00 | TEORETSKI DIO – kula „Nova vrata”, Resselov trg 1

U teoretskom dijelu radionice polaznici će moći naučiti koja je osnovna oprema potrebna za snimanje astrofotografija i koji se računalni programi koriste. Biti će objašnjeni načini snimanja, govoriti će se o planiranju snimanja, fokusu, stakiranju (engl. stacking) i obradi astrofotografija.

21.00 – 23.00 | PRAKTIČNI DIO – Motovun i okolica

U praktičnom dijelu radionice polaznici će učiti o prepoznavanju zvijezda i sazviježđa na noćnom nebu, planiranju kompozicije, postavljanju opreme te pripremi i fotografiranju.

CIJENA RADIONICE I LINK ZA PRIJAVU:

Cijena radionice astrofotografije je 55 EUR (414,40 kn). Maksimalni broj sudionika je 15 (prijave su otvorene do popunjenja mjesta), a prijaviti se možete putem linka: https://airtable.com/shrnmnQ6kjOrjZiDH. Nakon zaprimljene prijave, poslati ćemo vam podatke za uplatu.

O PREDAVAČU:

Branko Nađ rođen je 25. veljače 1977. godine u Čakovcu. Nakon čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog upisuje novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zapošljava se u županijskom tjedniku Međimurske novine i tada počinje njegov put novinarstvom i fotografijom.

Autor je danas glavni urednik Universitas portala Sveučilišta u Zagrebu, a zadnjih nekoliko godina njegova fotografska strast usmjerena je ka pejzažnoj astrofotografiji. Iza sebe ima nekoliko izložbi u Čakovcu i Zagrebu. Koristi Nikon fotoaparate i Sigma objektive.

KONTAKT PREDAVAČA:

E-MAIL:    branko2502@gmail.com

FACEBOOK:   /bnastro

INSTAGRAM:   @bn_photo000

TEL.:  098 / 953 974

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…