FOTOGALERIJA | Održana svečana sjednica Općine Sveti Petar u Šumi

Facebook
Twitter
LinkedIn

U klaustru tamošnjeg samostana, jučer se povodom Dana Općine, održala svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Petar u Šumi. Na sjednici su bili nazočni brojni gosti na čelu s zastupnikom  Antonom  Klimanom, izaslanikom predsjednika  Hrvatskog sabora.

U ime Istarske županije tu je bila Jessica Acquavita, istarska dožupanica, a prisutni su bili i Stipe Vulić, načelnik pobratimljene općine Jasenice, župnik Mate Kolak, brojni načelnici istarskih općina i predstavnici tvrtki i institucija iz javnog života.

Dodijeljene su nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima, a načelnik Mario Bratulić se u prigodnom izlaganju osvrnuo na sve što je ostvareno u proteklih godinu dana. Najavljeni su novi  projekti za naredno razdoblje, te se načelnik Bratulić zahvalio i Vladi RH i Istarskoj županiji na podršci.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Anton Kliman  istaknuo je Sv. Petar u Šumi kao malu općinu sa jako puno primjera dobre prakse, originalnih projekata, ‘kako se dela za svoj kraj’. 

Plaketa za višegodišnji uspješni rad, promociju Općine i doprinos u razvoju tradicionalnih gospodarskih djelatnosti na području općine uručena je Ljubici Franjul, nositeljici OPG-a Franjul iz Sv. Petra u Šumi. Inače, OPG Franjul je osnovan 2013. godine u selu Dolinci i treća je po redu registrirana prerada za proizvodnju istarskog pršuta i ostalih tradicionalnih proizvoda u Sv. Petru u Šumi. U OPG-u još su aktivni suprug Branko te djeca Loris i Morena.
 
Zahvalnice su primili: Dalibor Matišić, direktor tvrtke Histris iz Sv. Petra u Šumi, Damir Milanović, direktor Vodovoda Pazin, Valentino Modrušan, supetarski poduzetnik i triatlonac, član kluba Albona extreme, te Dejan Lazarić, kapetan Nogometnog kluba Puris i voditelj škole nogometa NK Puris.
 
Za najljepše uređenu okućnicu u 2022. godini na području Općine Sv. Petar u Šumi, a po izboru pratitelja općinske facebook stranice, proglašena je okućnica Milke Turčinović iz Banovci.
 
Najsvečaniju sjednicu općinskog vijeća u godini svojim je nastupom obogatio zbor Roženice pod vodstvom Ines Kovačić Drndić.
 
„Posebne čestitke za dobitnike plakete OPG Franjul, a najveće priznanje Grb Općine dodijelili smo tvrtki Rudan iz Žminja za višegodišnju pomoć u realizaciji projekata od nacionalnog i međunarodnog značaja. Hvala svima na podršci, a u subotu nastavljamo s pučkom feštom Petrova. Ni ča pensat, homo napred z delon. Živili“, poručio je na kraju načelnik Bratulić.
Pročitajte još...