JESEN U PIJATU | Predstavljena manifestacija koja spaja fantastične ambijente, namirnice jeseni i pristupačne cijene!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Svetlana Buljan, Igor Merlić, Sanja Kantaruti, Goran Hrvatin i Karin Merklin

Danas je u idiličnoj ljetno-jesenskoj atmosferi ispred Agroturizma Stara Štala u Sandaljima kraj Boruta održana press konferencija povodom najave manifestacije „Jesen u Pijatu“ koju je pokrenula Turistička zajednica središnje Istre.

Jesen nam je zakucala na vrata, a stiže i na naše pijate! Na područje središnje Istre po treći se put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri.

Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo osam ugostiteljskih objekta s područja TZ središnje Istre, a u njihovim primamljivim menijima možete uživati od 8. do 30. listopada.

U agroturizmu Stara štala, u Sandaljima kraj Boruta, danas je najavljen početak gastronomske manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se treći put održati na području TZ središnje Istre.

Prekrasni “tovarići” u Sandaljima kraj Boruta

Navedenom su predstavljanju prisustvovali predsjednik Turističke zajednice središnje Istre – Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, direktor AZZRI d.o.o. – Igor Merlić, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan te vlasnica agroturizma Stara štala – Karin Merklin. Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 08. do 30. listopada 2022. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.

U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone. Također, spomenuto je kako bi bilo idealno najaviti se kod domaćina kojeg izaberete, obzirom na veliki interes, a limitirani broj prostora i stolova u pojedinim objektima. Na plakatima je istaknuto kojim sve danima se može posjetiti koji ugostiteljski objekt.

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke | 120 kn

In Sylvis wine and restaurant (Sveti Petar u Šumi): domaći rezanci s vrganjima, svinjska vratina na padelu, krambl sa smokvama | 200 kn

Konoba/Pizzerija Capo (Cerovlje): maneštra, pljukanci u šugu od domaće kobasice i pancete, kolač od jabuke | 155 kn

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, flambirane jabuke | 130 kn

Konoba 2. peron (Cerovlje): pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom | 170 kn

Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): juha od vrganji, makaruni u umaku od miješanih gljiva i miješana salata, kolač od jabuka | 150 kn

Konoba Marino (Gračišće): juha od buče, pureći medaljoni u umaku od gljiva sa slanim krumpirom i salata iz vrta, kolač sa šljivama | 140 kn

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima, jesenska torta | 130 kn

Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije.

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganoizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na OVDJE.

Pročitajte još...