Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić posjetio Pazin – ITU mehanizam donosi 13,5 milijuna eura na naše područje!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu jučerašnjeg boravka u Istri, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić sa svojim suradnicima posjetio je Grad Pazin gdje ih je primila gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicama te načelnicima općina Cerovlje, Gračišće i Sv. Petar u Šumi s kojima Pazin čini ITU područje.

Na sastanku se razgovaralo o Strategiji razvoja Urbanog područja Pazin te strateškim projektima koji se pripremaju za ulaganje iz mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Za Urbano područje Pazin 13,5 milijuna eura

ITU je mehanizam u kojemu se EU sredstva „spuštaju“ na lokalnu razinu, a koja ta sredstva raspoređuje za prioritetne projekte usklađene sa prioritetnim ciljevima, odnosno, za provedbu integriranih aktivnosti održivog urbanog razvoja s naglašenom teritorijalnom dimenzijom, čime se ujedno jača uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Ukupna sredstva koja će kroz ovaj mehanizam biti na raspolaganju za Urbano područje Pazin iznose 13.500.000 eura za provedbu projekata koji će, dakle, doprinijeti daljnjem razvoju središnje Istre.

Pročitajte još...