Nezavisni vijećnici udruženi u “Složni Sveti Petar” ponovno kritični prema načelniku Mariju Bratuliću zbog zaključanog zahoda, nezadovoljni i načinom dodjele nagrada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nezavisni vijećnici Općine Sveti Petar u Šumi ponovno su se obratili svojim sumještanima preko Facebooka, pa ćemo njihovu objavu prenijeti, blago reduciranu zbog opsega.

„Drage Supetarke i Supetarci,

Iza nas je još jedna Petrova, ovog puta u proširenoj varijanti jer se ipak obilježilo 30. godina postojanja Općine? Organizator se potrudio složiti raznolik i bogat program, ali čini nam se da su opet nedostajali ljudi, posebno domaćini,  Supetarci.

Naime, na svečanoj sjednici u petak 30.06. uz političke uzvanike i simpatizere Maria i HDZ-a, od Supetaraca su  bili isključivo oni koji su dobili nagradu odnosno oni koji su sudjelovali u službenom programu. Zato Vam dajemo osvrt u nekoliko crtica:

– osim načelnika Tinjana, sjednici nisu prisustvovali načelnici ostalih općina s kojima graničimo (Kanfanara, Žminja, Pazina) – navodno nisu bili pozvani?

– ponosni smo na one koji su dobili nagrade jer su zaslužene, ali mi smo ipak bili SUZDRŽANI u glasanju na sjednici jer je odluku o njihovom dodjeljivanju donio isključivo sam Načelnik, bez da sazove komisiju koja je imenovana za tu svrhu i čiji je predsjednik – vijećnik Nezavisne liste – čemu onda komisija?!

– najdraža nam je nagrada koju su dobili Etaloni, ali nikako da shvatimo zašto oni nikad ne sviraju na nekoj od općinskih manifestacija pa da uživamo u njihovoj svirci. Treba ih se angažirati barem jednom godišnje tako da naši novci ostaju našim ljudima!

– djeci (osnovnoškolcima) koja su pokorila Čakavski sabor u Žminju od srca čestitamo i drago nam je da su dobili ljetni džeparac od Općine u visini od 100 EUR-a svaki. Neka takva praksa ostane i za ubuduće.

U subotu je osim sportskih događanja fešta bila dosta slabašna. Mladih nije bilo a stariji koji su došli bili su razočarani činjenicom da na Placu nema mjesta gdje bi pojeli ćevape?

No ono što je najviše njih smetalo je zaključani WC u prizemlju općinske zgrade jer to do ove godine nije bio slučaj budući je Načelnik to branio.

Ne znamo što se promijenilo, ali ukoliko je novi zakupnik svojevoljno zaključao vrata, podsjećamo ga da zakupninu NE plaća na javne prostorije WC-a pa ih nema prava ni zatvarati, ali ih može koristiti za potrebe caffe bara. Usput pitamo se i čemu stupići koji brane parkiranje ispred općinske zgrade?!

Žalosno je i to da se po prvi puta nije odigrala tradicionalna utakmica Supetarci – Sup. Zeti – loša organizacija ili nedovoljan broj igrača?!

Dobro je da su Mladi ipak uspjeli održati tradicionalni malonogometni turnir, a sve pohvale i za biciklijadu. Koristimo priliku da im još jednom zahvalimo na cjelodnevnoj košnji i uređenju javnih površina prije  Petrove ????. Posebno pohvaljujemo najmlađe u toj akciji – blizance Kolić iz Macukini.

Ostatak objave možete pročitati ovdje.

Pročitajte još...