Općina Sveti Petar najavila noćni sajam “S klobasicom u EU 2023” koji će se održati sredinom srpnja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Sveti Petar u Šumi najavila je ovih dana noćni sajam „S klobasicom u EU 2023“ koja će se nakon pauze od tri godine ponovo održati u Sv. Petru u Šumi u ljetnom noćnom izdanju 14. i 15. srpnja 2023. godine.

Zadovoljno su obavijestili kako se ljetno izdanje Međunarodnog sajma “S klobasicom u EU” vraća u Sv. Petar u Šumi, u sklopu kojeg će se održati i Makinača po starinski – rekonstrukcija tradicionalne vršidbe žitarica.

Sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih i ostalih suhomesnatih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica i ostalih tradicionalnih proizvoda hrvatskog sela“.

Za vrijeme sajma održavat će se razna događanja, bogat glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica, tradicionalnih mesnih proizvoda i specijaliteta koji se mogu pripremiti na tradicionalni način.

Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradiciju hrvatskih krajeva na najbolji mogući način. Glavni organizatori manifestacije su Općina Sv. Petar u Šumi i Petrus park d.o.o. uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, TZ Središnje Istre, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

„Naša želja je da ljetno noćno izdanje, postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Mi očekujemo da će naš sajam posjetiti  više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog modernog koncepta sajma koji uključuje prezentaciju, degustaciju i promidžbu svih Vaših proizvoda (kobasice, pršut, šunke i ostali proizvodi) uz osiguranje posebnih prostora za prodaju proizvoda pozivamo Vas da čim prije rezervirate svoje mjesto  na pripremljenim prostorima sajma“, poručili su iz Općine Sveti Petar u Šumi, a to možete napraviti OVDJE.

Pročitajte još...