Supetarci na krilima Lazarića i Franjula do prve proljetne pobjede

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na preuređenoj supetarskoj Areni nogometaši su Puris dvama zgodicima Lorisa Franjula i Zorana Lazarića došli do prve proljetne pobjede te tako osvojili važna tri boda koja ih vode prema sredini tablice županijskih drugoligaša.

Dobrom i čvrstom igrom ostavili su goste iz Tara bez ijednog udarca u okvir gola, a koliko je bilo zanimljivo golmanu Albertu Ivančiću – Panči, govori i scena iz dugog poluvremena kad je uspio malo se podružiti  i sa svojim obožavateljima i obožavateljicama, koji su čak i ostavili prigodne transparente. Puris je do vodstva stigao u 22. minuti kada je kroz dvoje braniča Istre iz Tara Zoran Lazarić dobio loptu i podvukao je ispod golmana Arambašića.

Drugo poluvrijeme kreće odmah sa zgoditkom Loris Franjula u 50. minuti kojem je Lazarić izvrsno asistirao, a ovaj je dvojac bila permanentna opasnost po tromu obranu Istre. Lazarić se je moggao upisati u strijelce u 65. minuti kada krade loptu Karlu Stojniću i izvrsnim udarcem Arambašić je krajnjim naporom skreće u spojku grede i vratnica.

Golman Puris Albert Ivančić – Pančo i transparenti njegovih obožavatelja/ica

Tarčani su pojačali tempo i stigli do prvih udaraca prema golu, ali najprije Salković mlako šutira pokraj gola u 70. minuti, a  kasnije u 72. minuti Edi Salković volejem gađa korunu iza gola.

Da će bodovi ostati u pavlinskoj prijestolnici Istre, bilo je jasno kada su u 83. minuti zbog nepromišljenog starta na golmana Ivančića, Luka Salković dobiva drugi žuti karton, a uz njega je zbog prigovora pocrvenio i gostujući trener Damir Miljanović.

SVETI PETAR U ŠUMI – Igralište Purisa – NATJECANJE: 2. ŽNLI – FAZA: 17. kolo – SUDAC: Patrik Beniković (Pula), POMOĆNICI: Dalibor Šekuljica (Pula) i Dušan Baf (Fažana)

PURIS – ISTRA /T/ 2:0 (1:0)

 Strijelci: 1:0 Lazarić Z. 22′ 2:0 Franjul Lo. 50′

 Žuti kartoni: D. Lazarić, Ivančić, Lo. Franjul (Puris), Jurić (Istra – Tar)

 Crveni karton: D. Salković u 83. minuti – drugi žuti zbog starta nad golmanom, MIljanović – ulazak u teren i prigovor sucu u 85. minuti

PURIS: Ivančić, Franjul Lu. (65. Žufić), Ujčić, Videkić, Lazarić D., Lazarić Z. (88. Jakus), Franjul Lo. (90. Pamić), Buršić, Derossi, Breščić, Baračić (46. Šilić)

Trener: Neven Baćac

ISTRA /T/: Arambašić, Babić (57. E. Salković), Galik, Diklić, Golomeić, Salković L., Stojnić, Maksuti, Legović, Gasparini (46. Palma), Jurić (71. Švarcer)

Trener: Damir Miljanović


Pročitajte još...