Bogatim programom Općina Tinjan slavi 31 godinu svog osnutka – na rasporedu je svečana sjednica, otkrivanje skulpture i mnoštvo sporta!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Tinjan ove godine slavi 31. rođendan, s obzirom da je osnovana 1993. Stoga je povodom Dana općine osmišljen bogat i zanimljiv program s događanjima u nadolazećem i sljedećem vikendu.

Sve kreće ove subote 11. svibnja u 16 sati na sportskom igralištu u Tinjanu gdje će se održati Cornhole turnir Tinjan. Riječ je igri u kojoj protivnici nasumično bacaju četiri vreće s ciljem da ih ubace u rupu na drvenoj ploči, pri čemu je potrebno što prije skupiti 21 bod.

Upravo je Tinjan mjesto popularizacije cornholea, igre koja posljednjih godina osvaja cijeli svijet i pogodna je za sve generacije te beskrajno zabavna. Istodobno s početkom turnira, na parkingu pokraj općinske zgrade u Tinjanu svi će moći uživati u fenomenalnoj smotri oldtimer vozila koju organizira AK Istra Oldtimer.

Program povodom Dana općine nastavlja se u petak 17. svibnja kad je za 18 sati predviđeno održavanje svečane sjednice općinskog vijeća Općine Tinjan, dok će nakon sjednice, u 19 sati, na vidikovcu spod ladonja u Tinjanu biti upriličeno otkrivanje skulpture povodom obilježavanja pobune žena Tinjana 1931. godine.

Riječ je o prosvjedu dvjestotinjak žena protiv fašističkog režima i svega što je on nametnuo, zbog čega su uvjeti života bili iznimno teški. Ova je epizoda imala veliku ulogu u istarskoj povijesti i općenito u stvaranju antifašističkog pokreta u Istri.

U subotu 18. svibnja na livadi pokraj općinske zgrade u Tinjanu pljočkarska Udruga “Grota” Tinjan organizirat će u 9 sati ujutro školu pljočkanja u kojoj će svi moći saznati detalje o vještinama ove starinske igre uvrštene na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine, a već u 10 sati krenut će rekreativna biciklijada čiji će start biti ispred zgrade Općine.

Program će se nastaviti u sportskom duhu, s obzirom da u 11 sati na sportskom igralištu u Tinjanu počinje revijalna košarkaška utakmica KK Pazin.

Pročitajte još...