Općina Tinjan proslavila svoj dan uz bogati sportsko-zabavni program, službeno otvoren i degustacijski dio u Hiži istarskog pršuta

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Antonio Paljuh

Dan Općine Tinjan obilježen je u subotu 13. svibnja bogatim programom i svečanom sjednicom općinskog vijeća, a ujedno je obilježena i obljetnica Dana oslobođenja Tinjana nakon Drugog svjetskog rata 1945. godine.

Subota je bila povod i za još jednu važnu obljetnicu – trideseti rođendan pljočkanja u Tinjanu, pa je tijekom jutra na zelenoj površini ispred općinske zgrade organiziran Memorijalni turnir “Božidar Brečević, Mario Krizmanić, Vjekoslav Monas i Đani Brečević”.

U ovoj starinskoj tradicijskoj igri okušala su se i djeca. Svečana sjednica općinskog vijeća Općine Tinjan održana je u ranim večernjim satima, a od uzvanika su, među ostalim, bili prisutni Ezio Pinzan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije te Miljenko Kurevija, predsjednik općinskog vijeća Općine Veliko Trojstvo.

Tijekom trajanja sjednice podijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim tvrtkama i pojednicima, pa su plaketu Općine Tinjan dobili tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja za uspješnu suradnju na ISAP-u, obrt Prenc prijevoz vlasnika Eugenija Prenca za doprinos razvoju gospodarstva te obrt Hrvatin transport vlasnika Eugena Hrvatina, također za doprinos razvoju gospodarstva.

Povelja Općine Tinjan otišla je Sanji Banko za područje školskog obrazovanja i Sandri Vlahov za doprinos u predškolskom odgoju i obrazovanju, dok je zahvalnicu dobila Dijana Jerković, voditeljica mažoretkinja u Kumpaniji Kosirići. U subotu je također u Hiži istarskog pršuta svečano otvoren degustacijski dio koji sad vodi tvrtka Rubinium Istra j.d.o.o. iz Tinjana, a ujedno je otvorena i delikatesna trgovina u kojoj se mogu kupiti najbolji domaći proizvodi tinjanskog kraja.

Dan Općine Tinjan je, osim svečane sjednice, obilježio i vrlo bogat program, pa je u isto vrijeme kad i pljočkanje krenula i rekreativna šetnja “Od lokve do lokve”, potom revijalna košarkaška utakmica KK-a Pazin, a održan je i turnir u gađanju glinenih golubova.

Mogao se posjetiti i “Mali samanj Kumpanije Kosirići Tinjan” dok su ljubitelji umjetnosti uživali u slikarskom natječaju “Ex tempore art Tinjan” na kojem je prvu nagradu od 300 eura odnijela Alexandra Verbanac, drugu nagradu od 200 eura Slavica Oplanić te je treća nagrada, večera za dvoje u Restoranu Tinjanski vijulin, pripala Željanu Paviću.

Za glazbeni dio pobrinuo se duo Little Whisper. Večernje sate obilježila je “14. večer folklora Kosirići i gosti” te su na ovom događanju nastupili FD Umag, KUD Barban i Kumpanija Kosirići Tinjan s folklorom i mažoretkinjama.

FOTO: Antonio Paljuh
Pročitajte još...