OPĆINA TINJAN: Uređuje se parking, okretište za autobuse, obnavljaju i uređuju sakralni objekti…

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Općini Tinjan ne miruju. Još jedno uspješno ljeto za njih bliži se kraju, a moći će ga se sjećati s velikim veseljem i ponosom. U srpnju su organizirali iznimno uspješan Ljetni festival istarskog pršuta, a potom je uslijedio bogat i sjajno posjećen ljetni program.

No uz to su se bavili i raznim radovima kojima su željeli podići kvalitetu života u toj općini, a na prvom mjestu im je uvijek sigurnost sudionika u prometu, osobito djece. Tako paralelno s početkom školske godine radi se na uređenju parkinga, okretišta za autobuse i pješačke zone ispred zgrade Općine.

Zahvaljujući tomu sva ova područja bit će još sigurnija za mještane, velike i male, te za sve posjetitelje koji dolaze u Tinjan. Ujedno, od iznimne su im važnosti sakralni objekti koji su i vrijedna kulturna baština te mnogo znače mještanima.

„U proteklom razdoblju obnovili smo i uredili fasade i zidove kapela na grobljima u Kringi i Tinjanu te kapele sv. Križa pokraj Kalvarije u Tinjanu. Tako ćemo ih sačuvati od zuba vremena, ali smo brigom o njima također pokazali koliko je za nas neprocjenjiva njihova vrijednost“, kažu iz Općine Tinjan.

Pročitajte još...