Pedesetak kvizaša iz cijele Istre uživalo u Ultimativnom istrijanskom kvizu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je prostorijama Hiže od pršuta održan Ultimativni istrijanski kviz u organizaciji udruge Zavičajna zbirka Enriko Depiera, povodom proslave dana zaštitnika Tinjana, Svetog Šimuna (28. listopada).

Nastupilo je čak 12 ekipa s otprilike oko 50 sudionika iz svih krajeva Istre, Pule, Pazina, Labina, Tinjana, Žminja i drugih mjesta.

Ispred organizatora kviza okupljene je pozdravio Ivan Smoljan. Kviz i dobru atmosferu je podgrijavao poznati Lovrečan Ivan Hrastovčak, koji je osmislio 65 pitanja putem Kahoota koja su sva bila vezana uz istarske znamenitosti od kulture, umjetnosti, geografskih toponima, pa dijela pitanja specifičnih za Tinjan i Tinjanštinu.

Na početku pub kviza održana je minuta šutnje u spomen na Davora Šišovića – Šišku, novinara i pasioniranog pub kvizaša, a kojem je bio i posvećen set pitanja u kojima se moglo saznati o njegovom osnivanju Jules Verne kluba u Pazinu, nagradi HAZU-a za rad na knjizi posvećenoj Nikoli Tesli, njegovim novinarskim počecima u srednjoškolskom listu Stvarnost, te portalu za kulturu stola Bookaleti i naporima za valorizacijom istarskog vampira Jure Grande.

Pobjedu je odnijela porečko-šišanska kombinacija pod nazivom Štrukolo, u kojoj su nastupili Alen Barbić, Antonio Giudici i Sanja Sabatti.

Druga je bila pazinsko – valbandonska kombinacija Politika, alkohol i koze za koju su nastupili Jana Prević Finderle, Doris Velan, Lukas Belušić te Anton Finderle. Treći su bili domaćini kviza Kvizni stožer, za koji su igrali Ivan Smoljan, Dominik Ujčić, Fumica Orbanić, Martina i Matija Antolović.

Četvrto mjesto zauzela je i tinjanska kombinacija „Antolovićke“, pet žena istog prezimena rodbinski povezanih i to – redom Amanda, Vanesa, Tara, Beatriče i Paola.

Lijepu večer punog mjeseca zaokružile su i donacije sponzora Adrenalinskog parka Kringa, Hiže istarskog pršuta i OPG-a Brečević.

Pročitajte još...