Tinjanci otkrili koliko će primiti kapitalne pomoći od Istarske županije i u što će biti taj iznos utrošen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je Istarska županija otkrila kako je namijenila više od pola milijuna kuna kapitalne pomoći za neke istarske općine, a danas su Tinjanci objavili i o čemu se točno radi u njihovom slučaju.

„Cilj nam je da Tinjan bude još ljepši i sigurniji za sve mještane i posjetitelje, čemu će svakako pridonijeti uređenje šetnice-nogostupa uz nerazvrstanu cestu u naselju Tinjan. A od velike pomoći će nam biti novac koji smo za tu svrhu dobili od Istarske županije u okviru Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata ravnomjernog razvitka iz proračuna Istarske županije za 2022. godinu, za što smo jučer u Puli potpisali ugovor s istarskim županom Borisom Miletićem. Riječ je o iznosu od 77.741 kune. Tim novcem ćemo sufinancirati dio ulaganja predviđenih za uređenje nogostupa, a Istarskoj županiji zahvaljujemo na potpori koja za nas ima veliki značaj“, stoji na stranicama općinske uprave.

Novac za sufinanciranje programa/projekata ravnomjernog razvitka dobilo je šest istarskih općina prijavljenih na natječaj, među kojima i Općina Tinjan. Pravo podnošenja prijava imale su jedinice lokalne samouprave čiji proračunski prihodi ne prelaze 10 milijuna kuna u prethodnoj godini, za projektne troškove građevinsko-obrtničkih radova. Projekti su svim općinama u cijelosti odobreni u traženom iznosu.

Pročitajte još...