Ukupno 66 tinjanske djece uspješno je završilo školu plivanja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Tinjan 23. put po redu je organizirala školu plivanja za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Školu plivanja djeca su prošla u Poreču na vanjskom bazenu Hotela Valamar Crystal te na kupalištu Jedro u turističkom naselju Brulo od 04. do 15. srpnja.

Iako su ove godine imali više prijavljenih sudionika nego lanjske godine (petero djece više), uspjeli su organizirati plivačke aktivnosti unutar deset dana, kroz ukupno 40 radnih sati. Plivati je učilo ukupno 66 djece, 35 djevojčica i 31 dječak starosti od pet do 13 godina. Školu plivanja vodili su, kao i prethodnih godina, kineziolozi dr.sc. Loris Benassi i prof. Maja Perčić uz asistenciju pet odgajateljica – Davorke Kaličić, Gordane Žufić, Paule Zović, Silvije Grubiša i Matee Debeljuh.

Općina Tinjan platila je djeci mlađeg uzrasta vožnju u vlakiću do Zelene lagune, dok su veća djeca mogla uživati u napuhanom vodenom parku Wibit. Posljednjeg dana svim sudionicima su podijeljene diplome i potom su se počastili pizzom na otvorenom blizu kupališta. Dodatno, za 12 djece je nakon škole plivanja bio organiziran produženi boravak u Domu mladih Tinjan, uz ručak u prostorima tinjanskog vrtića.

Super je što je čak 66 djece iz tinjanskog kraja zahvaljujući ovoj školi plivanja imalo nezaboravan dio ljeta, koji je istodobno bio edukativan, ali i zabavan, uz mnogo smijeha i odlično druženje.

Pročitajte još...