VELIKA FOTOGALERIJA | Tinjan će do nedjelje biti raj za hedoniste – vrhunski pršuti, raznovrsna popratna ponuda i odlična atmosfera!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Četrnaesti tradicionalni internacionalni sajam pršuta u Tinjanu je danas otvoren, uz veliki broj posjetitelja te prisustvo predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića. Nakon svečanog otvaranja proglašeni su i laureati koje donosimo u zasebnoj vijesti, a šampion ovog 14. izdanja je pršut tvrtke Pisinium iz Pazina!

Internacionalni sajam pršuta ISAP se od 2006. godine, kada se Općina Tinjan proglasila Općinom istarskog pršuta, redovno održava u Tinjanu trećeg vikenda u listopadu. Manifestacija je to koja je doprinijela prepoznatljivosti Općine i cijele ruralne Istre, a utemeljena je na težnji za očuvanjem tradicionalnog proizvoda i gospodarski rast i razvoj ovoga kraja.

Organizacijski je to danas izgledalo za ‘škalin’ ili dva više nego dosad, zaista impozantna postava razno raznih štandova diljem Tinjana, a sam šator prepun je ukusnih pršuta i sjajnih domaćina koji nude svoje proizvode. Uz gotovo sve istarske pršutare, tu ima i jako puno dalmatinskih izlagača, ali i iz Crne Gore te Španjolske koji dodaju ISAP-u epitet ‘međunarodni’.

Osim gastro ponude, koja se ne sastoji samo od pršuta i suhomesnatih proizvoda kao najvažnijeg dijela manifestacije, već i od niz drugih gastro proizvoda (sir, maslinovo ulje, vino, voće te proizvodi od voća i povrća, suveniri…) koji se nude na mnogobrojnim štandovima tijekom ISAP-a u Tinjanu, organiziraju se stručni skupovi, predavanja i prezentacije na tematiku proizvodnje i valorizacije pršuta i drugih autohtonih proizvoda te ekološke proizvodnje. ISAP je specifično jedinstvena prilika da se spoje edukacije, degustacije, sport, kultura i zabava, a posjetitelji na jednom mjestu dobivaju višestruku kvalitetnu ponudu.

Na jednom mjestu smo tako danas mogli vidjeti i ‘fritule’ i „napuhanko dvorce“ za djecu, ali i sadnice cvijeća, ali za one znatiželjnije i željne mirnog i ukusnog provoda, poručujemo samo jedno – pogledajte fotografije i pravac Tinjan, imate vremena do nedjelje!

Pročitajte još...