Posljednji koncert Hladnog piva kakvog poznajemo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Subota, 30. listopada 2022. godine i 22. Smotra rakije u Humu ostat će upamćeni po jednom povijesnom događaju za hrvatsku punk i rock scenu – posljednjem koncertu Hladnog piva ovakvog kakvog poznajemo i kakvog smo poznavali u proteklih 35 godina.

Naime, kako su najavili prije ovog posljednjeg nastupa  grupa Hladno Pivo najavila je dužu koncertnu pauzu, na koju ide nakon uspješne godine kojom obilježavaju 35 godina rada. Koncerti koje su odradili u rujnu i listopadu posljednji su za jedan duži vremenski period, a u narednim godinama Mile Kekin posvetit će se solo karijeri dok će ostatak banda nastaviti zajednički rad kroz svoj Guerilla Mainstream projekt.

Kako je bilo na samom koncertu? Pa s obzirom da je potpisnik ovih redova bio i na koncertu održanom u pulskom Kaštelu, mora se priznati da je atmosfera i publika bila puno bolja nego sama izvedba benda. Iako je bend korektno odsvirao koncert, nije postojala takva vibra s publikom i određena vrsta euforije. Bilo je vidljivo iz neverbalne komunikacije benda da je nekako, kao u lošem braku, svima već polako dosta i da su željni pauze i posvećivanju svojim budućim planovima.

No, prepuna humska placa prije ulaska u stari grad, fanova i mladih i starijih, kojih, mora se priznati ipak bilo u većem broju, kao da su se došli oprostiti od svog omiljenog generacijskog benda.

Pun humski trg u odličnoj atmosferi

No, bez obzira nabrijana atmosfera bila je sva dva sata koliko je koncert trajao zajedno pjevajući poznate hitove Hladnog piva – 35 pjesama  koje su bila svojevrsna retrospektiva glazbenog opusa od Džinovskog, Gada, Desetke, pa sve do posljednjih hitova koji su ih i lansirali u sam vrh ex-yu scene. Svoje zadnje aufwiedersen Mile, Suba, Zoki, Šoki i Deda na bisu simbolički su rekli pjesmom „Fur immer punk“ nakon čega je zaorilo iz zvučnika „Kad sunce opet zađe“

Publika je na koncert pristigla iz svih krajeva države, trg je bio prepun, karte su već danima unaprijed bile rasprodane, a velika pohvala za ovu smotru ide organizatorima

Pročitajte još...