DANAS POTPISANO: Na područje TZSI-a stiže 46 tisuća eura bespovratnih sredstava!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: TZSI

Putem Javnoga poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za financiranje projekata/programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva Turističkoj zajednici središnje Istre i njenim JLS-ovima ukupno je dodijeljeno 46.000 € bespovratnih sredstava.

Sredstva su dodijeljena kako bi se potaknule aktivnosti i projekti koji će doprinijeti razvoju i unapređenju turizma u ovom prekrasnom dijelu Istre.

Turističkoj zajednici središnje Istre ukupno je dodijeljeno 4.000 € za gastronomske manifestacije središnje Istre, manifestaciju Central Istria Spirit Days te za valorizaciju Istarske kobasice. Potom, Općina Gračišće sveukupno 6.500€ za manifestacije 29. Izložba vina Gračišće te 19. festival Istarskih maneštri. Općina Karojba dobila je 7.000 € bespovratnih sredstava za aktivnosti zaštite Istarskog bijelog tartufa te opremanje laboratorija za senzorno ocjenjivanje vina, općina Sveti Lovreč (Lovreština info) za svoju je manifestaciju Gušti Lovreča dobila 500 € bespovratnih sredstava.

Općina Pićan za Ljetnu tržnicu u Pićnu i Smotru maslinovoga ulja istočne Istre dobila je 4.000 €, Općina Sveti Petar u Šumi dobila je 10.000 € za sajmove S klobasicom u EU, a Općina Tinjan za svoj poznati FIP i ISAP dobila je 10.000 € bespovratnih sredstava. Posljednje, ali ne manje važno, Grad Pazin za 3. međunarodni sajam poljoprivrede “Agroterra Istra 2024” dobila je financijsku podršku od 4.000€.

Ova sredstva će omogućiti daljnji razvoj turističke infrastrukture, promociju lokalnih manifestacija i održivog turizma te očuvanje kulturne i prirodne baštine.

 

Pročitajte još...