HTZ TZ-u središnje Istre za provedbu projekata dodjelio kupno 157.017,00 eura potpora

Facebook
Twitter
LinkedIn
TZSI obuhvaća i područje Općine Gračišće

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) na „Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini“ Hrvatske turističke zajednice u veljači je prijavila šest projekata. Ukupni fond potpora bio 2.556.575,00 €, a TZSI, kao jedinoj turističkoj zajednici područja u Istri, za provedbu kandidiranih šest projekata odobreno je ukupno 147.100,00 € potpore.

U sklopu „Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023“, raspisanom u travnju, a čiji je ukupni fond bio 2.873.754,21 €, TZSI je odobreno financiranje projekta „Vidikovac u Istarskom Hollywoodu – Draguću“ u iznosu od 9.917,00 €.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na sjednici turističkog vijeća održanoj 27. lipnja 2023. godine, usvojila je Odluku o dodjeli potpora za projekte udruženih turističkih zajednica. Temeljem navedene Odluke, Turističkoj zajednici središnje Istre, koja je prva i Hrvatskoj i još uvijek jedina turistička zajednica područja u Istri, za prijavljene projekte dodijeljeno je ukupno 157.017,00 eura.

Na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini, čiji je ukupni fond potpora bio 2.556.575,00 €, a koji je zaključen 20. ožujka 2023. godine, Turistička zajednica središnje Istre kandidirala je šest projekata te su za financiranje odobreni svi prijavljeni projekti.

Najviši iznos financiranja dodijeljen je projektu Otkrij središnju Istru (33.600,00 €), slijede zatim nastavak projekta Digitalni nomadi – Živi i radi u središnjoj Istri (30.000,00 €), projekt Istraži središnju Istru u svako doba (30.000,00 €), Potpore značajnim manifestacijama na području središnje Istre (20.000,00 €), Marketinška strategija i komunikacijski plan za turističko područje središnje Istre (9.500,00 €), te pod mjerom lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog ili regionalnog destinacijskog manadžmenta i koje su sporazumom udružene međusobno pod nazivom Autentična Istra za nastavak projekta „Good mood/Good food“, odobreno je 24.000,00 €.

Realizacija nekolicine projekata već je pri kraju, a već se iz samih naziva projekata može zaključiti da je pred TZSI-jem vrlo produktivno razdoblje. Na Javnom natječaju za turističke zajednice na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini, objavljenom u travnju, čiji je ukupni fond bio 2.873.754,21€, Turističkoj zajednici središnje Istre danas je odobreno financiranje kandidiranog projekta „Vidikovac u Istarskom Hollywoodu – Draguću“, i to u iznosu od 9.917,00 €.

Financijska potpora HTZ-a od iznimnog je značaja za daljnje produljenje turističke sezone, ali daljnji razvoj općina u sastavu TZSI-ja, a isto tako potvrda je da HTZ podupire formalno udružene TZ-ove, a TZ središnje Istre nedvojbeno je dobar primjer održivog i racionalnog financijskog upravljanja u turizmu na području Istre.

TZ središnje Istre obuhvaća devet JLS-ova – Grad Pazin te općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, koje se brendiraju i razvijaju pod brendom „Središnja Istra – Izvorna Istra“, a sve aktivnosti provode se iz zajedničkog ureda TZ-a u Pazinu.

Fokus je na ujednačenom i održivom razvoju obuhvaćenog područja, razvoju selektivnih oblika turizma, koji doprinose produljenju turističke sezone i dugoročnom cilju – cjelogodišnjem turizmu. HTZ i MINTS potiču formalno udruživanje malih, lokalnih TZ-ova, a upravo TZSI se često i ističe kao primjer dobre prakse.

„TZSI pokriva područje petine Istre. Suradnja i komunikacija sa svim našim JLS-ovima odvija se na dnevnoj bazi i svi smo vrlo operativni i kooperativni te je upravo tu ključ uspjeha i rasta TZSI posljednjih nekoliko godina“. Kako ističu u TZSI, svi zajedno rade na poboljšanju vlastitih lokalnih zajednica, ali i čitave destinacije te se vrlo dobro nadopunjuju i surađuju, a što je i vidljivo prema iz godine u godinu sve boljim rezultatima TZSI.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu.

Pročitajte još...
Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Pazinu!

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici…