Sutra je na rasporedu Dan otvorenih podruma by Vinistra

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon iznimno uspješne Vinistre, na kojoj je svoje proizvode predstavilo čak 100 izlagača, ovog vikenda, u nedjelju 26. svibnja, Vinistra organizira Dan otvorenih podruma.

Čak 50 vinarija diljem Istre otvorit će svoja vrata posjetiteljima, nudeći priliku za degustaciju vrhunskih vina, a među njima će biti i nekoliko destilerija koje će prezentirati svoje proizvode.

Ove godine, Dan otvorenih podruma donosi i novost – projekt sadnje novog vinograda s klonskom selekcijom terana. Vinograd je posađen na vrhunskoj mikrolokaciji u Istri. Ovaj projekt vrijedan više od 100 tisuća eura realizira se u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu.

Kupnjom ulaznice za 24. Dan otvorenih podruma po cijeni od deset eura podržavate projekt sadnje novog vinograda.
 

 
Prije posjete vinarijama i destilerijama, potrebno je kupiti ulaznicu na službenoj stranici Vinistre i e-mailom rezervirati termin u odabranoj vinariji ili destileriji. Broj posjećenih lokacija nije ograničen. Ulaznica uključuje degustaciju tri vina u svakoj vinariji ili destileriji.

Lokacije preuzimanja narukvica-ulaznica možete pogledati na stranici Vinistre.

“Odabir lokacije preuzimanja narukvice ne ograničava posjet vinarijama ili destilerijama te savjetujemo da odaberete najbližu lokaciju za preuzimanje. Posjetitelji su, bez obzira na lokaciju preuzimanja, slobodni posjetiti vinarije iz bilo kojeg dijela Istre.” (Vinistra.hr)

Vinistra također organizira nagradnu igru za sve posjetitelje otvorenih podruma, a nagrade su sljedeće:

  1. Šest boca vina koje su osvojile zlatnu medalju na Vinistra ocjenjivanju 2024.
  2. Set od četiri Riedel Malvasia Istriana čaše.
  3. Dvije “Vinistra” majice.

Posljednja svibanjska nedjelja savršena je za degustaciju vina u nekoj od istarskih vinarija ili destilerija. Uživajte u Danu otvorenih podruma, a možda osvojite jednu od tri nagrade nagradne igre!

Pročitajte još...