ĆAKULA | Melissa Vodopija: “Balansiranje majčinstva i posla je itekako zahtjevno, ali to sam jednostavno ja i od toga ne mogu pobjeći!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Melissa Vodopija i Tena Zovak

Melissu Vodopiju znamo kao rođenu Gologrčanku koja je u proteklih godinu-dvije napravila ozbiljan „boom“ s brandom Cro8. Tim povodom i nakon što smo vidjeli dječji kutak u Taru, odlučili smo je zamoliti za intervju.

Tko stoji iza branda Cro8?

Iza branda Cro8 stojimo ilustratorica Tena Zovak i ja, kreativka Melissa Vodopija. Tena u Zagrebu, ja u Istri. Dvije curke koje rade na daljinu još od 2019. godine.

Kako je došlo do pokretanja, odnosno ideje?

Dugo vremena sam zapisivala ideje na papir, a do pokretanja brenda je došlo kad sam skupila hrabrost i preko noći krenula u istraživanje tržišta.

Moja sestra je tada bila na studiju s Tenom. Pohvalila je Tenu kao izvrsnu ilustratoricu. Odlučila sam je kontaktirati i predložiti joj suradnju. Od tog trenutka, krenula je naša kreativna avantura!

Čime se točno bavite? Što sve radite i za koga?

U zadnje vrijeme najviše se fokusiramo na personaliziranje radova, odnosno crtanja portreta. Uz to naravno crtamo i sve što naši klijenti žele; od personaliziranih radova za obiteljske kuće i kuće za odmor, kućnih ljubimaca, logotipova za tvrtke, radova za oslikavanje vozila i slično.

Isto tako, printamo i majice s natpisima, ali i tiskamo na ostale promomaterijale, najviše za tvrtke i razne manifestacije. Uvijek kažemo da radimo za svih i da crtamo sve!

Također, od nedavno imamo dva noviteta, a to su čestitke i ukrašavanje tematskih manifestacija i mjesta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli CRO8 (@cro8.hr)

Rekli ste da od nedavno imate novitete, kako je došlo do njih? Gdje se mogu kupiti čestitke?

Čestitke su samo čekale svoj trenutak slave, a doživjele su ga upravo ovaj tjedan kad su krenule u prodaju.

Mogu se kupiti u trgovini „Tony“ u Pazinu, za koji dan i u cvjećarni „Lavanda“ u Žminju, osobno kod nas (kontaktirati nas se može preko društvenih mreža) i trenutno smo u dogovorima za ostale dijelove Istre i šire, ali o tome ćemo obavijestiti više na društvenim mrežama.

Ukrašavanje tematskih manifestacija i mjesta su nešto što želim dugo vremena. U svibnju ove godine dobila sam priliku i u suradnji s TZ Novigrad ukrasila Park ribara povodom manifestacije „Park food fest“ te osmislila i ručno izradila sa stolarom nekoliko dječjih igara.

Nedugo nakon toga, kontaktirali su me iz TZ Tar-Vabriga. Njima se svidjela ideja ukrašavanja parka i igre za djecu, pa smo dogovorili ukrašavanje i dječje igre na njihovim tematskim manifestacijama do kraja turističke sezone.

Nedavno ste postali majka. Kako uspijevate balansirati majčinstvo i posao, što Vam se promijenilo naspram prije?

Tako je, pred pet i pol mjeseci rodio se naš Luka, zdrava i vesela beba, na čemu smo iznimno zahvalni.

To što sam krenula rano raditi, to je bila isključivo moja odluka. Ne znam ako se smijem tako izraziti, ali da ne okolišam… „Vrag mi nije dao mira“. Da je lako-nije. Balansiranje majčinstva i posla je itekako zahtjevno.

Ponajprije zahtjeva reorganizaciju vremena gdje dijete dirigira radne sate. To ponekad ispadne frustrirajuće da neku stvar koju sam prije napravila u jedan dan, sada odrađujem po tjedan dana.

Ali, to sam prihvatila i tome sam se prilagodila. Isto tako, puno neprospavanih noći-što zbog jednog, što zbog drugog. Koliko god me to umara i iscrpljuje, s druge strane me ispunjava i usrećuje. To sam jednostavno ja i od toga ne mogu pobjeći.

A to najbolje znaju i moj suprug i naše obitelji, koji su mi najveća podrška u svemu. Jako sam im zahvalna jer bez njihove pomoći ne bih sigurno uspjela. 

Koliko ste projekata dosad odradili, na koje ste najponosniji, a koji je bio možda najzahtjevniji?

Odradile smo jako puno projekata, s različitim branšama, tvrtkama, udrugama i zajednicama. Ponosna sam na sve, a posebno na ove koje sam odradila nakon što sam rodila.

Kao najzahtjevniji bih izdvojila projekt ukrašavanja parka u Novigradu. Ne zato jer je bio težak, nego zato jer nam je dijete imalo mjesec i pol kad smo krenuli s projektom, a trebalo je izdvojiti puno vremena za sve pripremiti, iskrojiti, rezati, farbati i sve skupa „izhendlati“.

Radite i personalizirane radove. Za kakve sve prigode, kamo vas se najlakše može kontaktirati?

Personaliziramo radove za vjenčanja, rođendane, diplome, godišnjice braka, krštenje, valentinova, pričesti, krizme… Znači, za sve prigode.

Trenutno nas se može naći na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku. Web nam je trenutno u izradi i uskoro bi trebalo biti gotov.

Odakle crpite inspiraciju, odakle dolaze ideje?

Inspiracija dolazi od svakodnevnih situacija i razgovora, a ideje iz moje glave. 🙂

Pročitajte još...