OSOBA MJESECA – SVIBANJ 2023 | Dva momka i dama – evo nominacija za mjesec na isteku!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naša već ustaljena rubrika Osoba mjeseca izaziva svakog mjeseca veliki interes, a zapravo nam je jako drago da osobe koje su nominirane navedeno shvaćaju da i na taj način dobivaju podstrek za svoj daljnji rad. Evo koga ćemo nominirati za Osobe mjeseca na našem portalu ovog svibnja.

Luka Kukić pazinski je ‘wunderkind’ koji je ovog mjeseca zasjao na čak dva državna natjecanja. Najprije je u Vinkovcima na Državnom natjecanju iz povijesti, osvojio prvo mjesto s visokih 91% riješenosti, a pod mentorstvom profesorice Barbare Širol Aleksić.

S lakoćom je Luka iščitavao svu potrebnu dodatnu literaturu, što se višestruko isplatilo izuzetnim rezultatom. Nedugo nakon toga uspio je u nemogućem, osvojiti treće mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika u Crikvenici pod mentoriranjem Marinke Burić.

Alison Merlić alfa je i omega pazinskog festivala strukovnih zanimanja kojeg organizira zajedno s kolegom Erosom Sorićem i drugima. No, kako personaliziramo izbor osobe mjeseca odlučili smo se za nju koja zapravo predstavlja Festival strukovnih zanimanja koji je u ovoj godini doživio svoje drugo izdanje. Festival je koncipiran kao sajam na kojem se predstavlja 17 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije, a privukao je čak 1.200 učenika.

Učenici i učenice sa svojim mentorima iz tih škola na interaktivan način prezentiraju strukovne programe za koje se moguće obrazovati, njih čak 33. Festival se održava u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika, a podupiru ga Istarska županija, Grad Pazin te Hrvatska obrtnička komora i Udruženje obrtnika Pazin.

Albert Ivančić Pančo jedna je od najsvestranijih osoba kojima se bavimo na Kampanji. “Rijetki su petki” da ista osoba brani za Puris, boća za BK Ročko Polje, uspješno igra cornhole i razlog zbog koje smo je nominirali je nastup na Svjetskom prvenstvu u rallyju. Svi smo pratili danima – u Hrvatskoj se održalo Svjetsko prvenstvo u rallyu, odnosno WRC Croatia 2023.

Ta je staza jako zahtjevna i teška za posade u automobilima pa ne čudi što organizatori razmišljaju i o promjeni. On je bio jedini istarski predstavnik kao suvozač Igoru Mandiću, a ostvareni rezultat je pokazatelj da su momci odradili vrlo dobar posao. U najmanjoj klasi 5 sa svojim Renault Cliom RS Rally 5 bili su prvi, a sveukupno 34.

Anketa traje do srijede, 31. svibnja u 23:59, a prvi dan lipnja objavljujemo rezultate.

Anketa je okončana.

Osoba svibnja 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...