OSOBA SIJEČNJA – 2023 | Zdenko, Ivan ili Milan, za koga ćete dati svoj glas?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rekli smo kako od ovog siječnja krećemo s biranjem Osoba mjeseca. Pravilnik je jednostavan i sljedeći – krajem mjeseca mi nominiramo tri osobe koje su u proteklom mjesecu napravile nešto vrijedno pažnje, a onda Vi glasanjem izabirete onoga kojeg mislite da najviše zaslužio titulu osobe mjeseca.

Nominacije za mjesec siječanj, 2023. godine su sljedeće:

Zdenko Močibob – na čelu je žminjske tvrtke Anilox kojoj je za nabavu nove i tehnološki napredne opreme za proizvodnju u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia, odobreno značajnih 877.150 eura. Ukupna vrijednost projekta je 1.465.650 eura. Anilox je vodeća tvrtka u regiji u području grafičke pripreme, proizvodnje i graviranja valjaka za tisak fleksibilne ambalaže i tisak u industriji dekora.

Ivan Smoljan – vrijedni je kustos Muzeja grada Pazina, dobitnik je vrlo vrijedne nagrade struke – one Humanističkog društva Histria. Nagradu Opus Histriae dobio je za najbolje djelo o istarskoj povijesti, umjetnosti ili kulturi u 2021. godini “za dokumentiranje važne baštine zajedničkog sjećanja i zbog pristupa ispitivanju osjetljivog povijesnog događaja koji je odredio politički i društveno-ekonomski smjer Istre u drugom poslijeratnom razdoblju: njegovo istraživanje, temeljeno na povijesnim izvorima, promiče saznanja i popularizaciju povijesnih činjenica”.

Milan Grozić – svestrani je umirovljenik iz sela Vranja. Odlučio je donirati četiri aparata vrijedna 13.273 eura, odnosno 100.000 kuna ambulanti obiteljske medicine Istarskih domova zdravlja u Lupoglavu. Ipak, ovo mu nije prva donacija, već je ranije tako opremio ambulantu sa spirometrom koji se koristi u pulmološkoj dijagnostici, holterom tlaka za 24 satno mjerenje krvnog tlaka, holterom tlaka s programima za centralni krvni tlak i analizu pulsne brzine te ABI sustavom koji služi za dijagnostiku periferne vaskularne bolesti te ultrazvučni aparat. Sveukupno je do sada ovaj umirovljeni ekonomist donirao 79.771,70 eura, odnosno 601.000 kuna ušteđevine zdravstvu Istarske i Primorsko-goranske županije. Donirao je tako razne aparate Istarskim domovima zdravlja te Thalassotherapiji Opatija.

Anketa je otvorena do 31. siječnja kada ćemo proglasiti osobu siječnja na Kampanji.

Anketa je okončana.

Osoba siječnja 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...