OSOBE MJESECA KOLOVOZA: Tko će dobiti Vaš glas – Matko, Valter ili Josip?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kraj mjeseca prilika je za jedan rezime proteklih 30-ak dana i da izaberemo jednu od osoba koju čitatelji našeg portala odaberu. Nekad nam je vrlo teško odabrati samo tri osobe, a jedan od takvih mjeseci je iza nas, kada Pazinština obiluje brojnim događajima, iza kojih često slijedi zajedništvo.

Tu se vidi i specifičnost unutrašnjosti Istre gdje ljudi rade manifestacije za sebe, često volonterski s velikim duhom i srcem. Ovaj puta, iako biramo specifične osobe, radi se zapravo o tri predstavnika svojih organizacija koje okupljaju veliki broj članova i veliki broj volontera. Radi se o dugogodišnjim organizatorima, aktivistima, volonterima, koji dijele “dobro” u svojoj zajednici. Krenimo redom s predstavljanjem, a vi ćete odabrati Matka, Valtera ili Josipa.

Matko Videkić – predsjednik je Malonogometnog kluba Futsal Pazin, dugogodišnjeg turnira Memorijal Igor Iggy Stranić, koji je zapravo puno više od samog turnira izvrsnih ekipa s poluotoka. Turnir je posebno bitan jer privlači veliki broj mladih, krenuo je prije više godina kao humanitarni turnir s ciljem pomoći Igoru Straniću, no nakon njegove prerane smrti, nastavlja sa svojom humanitarnom notom i posebnom vibrom.

Ona se ove godine itekako osjetila, a memorijal još je jednom pokazao da ima „dušu“. Posebno je bilo dirljivo bilo finale turnira kada je zapaljeno 15-ak baklji, a više stotina posjetitelja zapjevalo jednu od neformalnih pazinskih himni “Zgor potoka”.

Valter Žgrablić – predsjednik je Mjesnog odbora Zabrežani, voditelj jedne vrlo složne zajednice i pokretač brojnih aktivnosti, prije svega osoba koju u zajednici prepoznaju po pozitivnom stavu i željom da uvijek pomogne.

Ovogodišnje čak 25. Armonike u polju, privukle su više stotina posjetitelja koji su dugo u noć pjevali, plesali i veselili se uz Laguna Bend i Cocktailse, uz bogati program – cornhole turnir, biciklijadu, pljočkanje, nastup Folklornog društva dokazujući da je pravu feštu lako napraviti kad se to čini punim srcem.

Josip Krajačić – umjetnički je voditelj jedne od najboljih istarskih i hrvatskih klapa koja je ove godine proslavila 20 godina svog vrlo plodonosnog rada. Riječ je dakako o Klapi Motovun  koja je svojim sugrađanima priuštila nezaboravan koncert na glavnom trgu. O klapi koju je hrvatska diva Amira Medunjanin prije dva i pol mjeseca zvala kao posebne goste, koji su imali čast nastupiti pred nekoliko tisuća gledatelja u zagrebačkom Arena centru.

Iza njih je pet nastupa na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Mogu se pohvaliti i međunarodnim nastupima u Londonu, u crkvi St. Martin in the Fields na kojem je snimljeni live CD koji je izdat u kolovozu 2012. godine. Klapa Motovun je izdala četiri nosača zvuka.

Anketa traje do 31. kolovoza u 23:59 sati nakon čega ćemo objaviti rezultate.

Anketa je okončana.

Osoba kolovoz 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...