OSOBE MJESECA SRPNJA: Ponovno dva gospodina i jedna dama – tko će dobiti Vaš glas – Marino, Damir ili Nada?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uobičajeno krajem mjeseca slijedi rubrika koja se je jako svidjela našim čitateljima, a radi se naravno o izboru osobe mjeseca. Dosad smo imali razne persone koje su svojim radom i svojim se uspjesima istaknuli u mjesecu koji je polako za nama. Ovog mjeseca odabrali smo tri osobe, a izbor je ipak malo specifičan. Radi se dakle o tri osobe koje sve imaju preko 60 godina i ne samo što prkose zubu vremena, izrazito su vrijedne i nastavljaju svoj utabani put. No, krenimo redom. Ovog ćete mjeseca moći birati između Marina, Nade i Damira.

Marino Golob – kao kruna jedne visokoškolske karijere ovaj je Beramac izabran za dekana riječkog Veleučilišta što su naši čitatelji na Facebooku, među kojima je i veliki broj studenata, pozdravili s oduševljenjem. Marino Golob je viši predavač te je do sada obnašao dužnost Prodekana za poslovne odnose, a nakon 1. listopada pa do 30. rujna 2026. bit će dekan ove visokoškolske ustanove, koja i u Pazinu, ima otvoren Studij poduzetništva, u bivšoj vojarni.

Nada Putinja – rijetki su tjedni da na mail redakcije našeg portala ne pristigne bar nešto što Društvo likovnih stvaratelja (DLS) radi, a u čemu ne sudjeluje “spiritus movens” Nada Putinja, naravno sa svojim timom ljudi. DLS naravno svojim djelovanjem i brojnim izložbama i drugim događanjima obogaćuje starogradsku jezgru i daje joj posebni šarm. Izrazito bogati volonterski rad ostavlja velikog rada na zajednicu, a široki krug ljudi, od radionica s djecom preko raznih radionica, “crtkaranja u hladovini”, spajanja umjetnosti s degustacijama vina koje će se održati 5. kolovoza i drugih interesantnih akcija.

Damir Ćus – neumorni pazinski košarkaški entuzijast prepoznat ne samo u Istri, već i znatno šire, uz dugogodišnji rad na polju košarke početkom srpnja zajedno s drugim članovima Košarkaškog kluba Pazin organizirao je kamp Krešimira Ćosića. Posebna je vrijednost ovog kampa što osim promoviranja košarkaških vještina promiče i druge odgojne-obrazovne i kulturne vrijednosti putem košarke te educira djecu ne samo o velikanima košarke u povijesti, već i povezuje trenutno velika imena pazinske košarke poput Lee Miletić, Davida Grbešića i druge.

Anketa traje do ponedjeljka, 31. srpnja 2023. godine, u 23:59 sati.

Anketa je okončana.

Osoba srpnja 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...