Pred vratima je jubilarna 30. Vinistra!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vinistra, najveća regionalna manifestacija posvećena vinu, slavi svoje 30. izdanje ove godine. Ovaj značajan događaj za vinske profesionalce i ljubitelje vina održat će se od 10. do 12. svibnja u Poreču, u dvorani Žatika.

Vinistra je od svog početka napravila veliki napredak i učinila da ova manifestacija postane regionalno popularna i poznata. Posebno je brendirana malvazija, koja se ocjenjuje petnaestu godinu za redom na Svijetu Malvazije. Ove će godine ocjenjivanje malvazije biti od 9. do 12. svibnja u hotelu Parentium Plava Laguna.

U dvorani Žatika moći ćemo kušati izvrsna vina od čak 80 vinara, a osim vinara, očekuju nas i neki gastro izlagači te izlagači vinogradarske opreme.

Facebook: Vinistra
Izvor: Facebook Vinistra

Za istaknuti je i osvježen vizualni identitet Vinistre, koja se sada predstavlja novim logom u simbolu grozda (koji simbolizira Istru), s većim i manjim krugovima koji simboliziraju veće i manje vinare. Tu je i novi slogan – “Gdje vinske priče započinju.”

Udruga Vinistra, osnovana je devedesetih godina kao platforma za lakše funkcioniranje i suradnju lokalnih vinara te s ciljem da se brendira autohtona sorta – malvazija. Od tada do danas, Vinistra kao udruga i manifestacija puno je narasla. Vinistra definitivno pridonosi promociji Istre kao vinske regije te brendiranju domaće istarske ponude.

Izvor: Facebook Vinistra

Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra, istaknuo je da je “Vinistra uspjela ujediniti vino sa životnim stilom te pokazati cijeloj Hrvatskoj da je u Istri na neki način rođen životni stil vezan uz vino“.

Ulaznice za Vinistru mogu se nabaviti po cijeni od 30 eura ili trodnevna ulaznica od 70 eura. Manifestacija se otvara u petak u 13 sati, dok se u subotu i nedjelju može posjetiti od 11 do 19 sati. Ulaznice se mogu kupiti i online na službenoj web stranici Vinistre.

Vinistra je ne samo prilika za uživanje u vrhunskim vinima, već i za otkrivanje priča o vinu, tradiciji i kulturi Istre, što je čini nezaobilaznim događajem za sve ljubitelje enologije i istarskog duha.

Pročitajte još...