NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ | Ivan Stanić prije 32 godine počeo je trčati maratone, sada u svom Tupljaku trči stoti!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svibanj je 1991. godine, a Ivan Stanić iz Tupljaka trči u slovenskim Radencima svoj prvi maraton u životu. Rezultat je za početnika, iako utreniranog, sjajan – 16. mjesto i istrčan maraton za dva sata, 58 minuta i 16 sekundi.

Trideset i dvije godine kasnije, neuništivi Stanić i dalje troši tenisice po putu, a iza njega je istrčanih 99 maratona. Njegovom odlukom, stoti će biti tamo gdje je sve počelo – na cestama Tupljaka i okolice. Ove subote oko 115 sudionika, njegovih gostiju, zajedno s njime trče njegov stoti maraton.

„Zaista sada ne mogu navesti sve koji su mi pomogli u organizaciji i mom putu dosad, pustimo to za neke druge prilike, sigurno će ih biti. Sada bih se zahvalio svima, ali apsolutno svima koji su mi na bilo koji način pomogli na mom putu do stotog maratona, a i u organizaciji ovog događaja“, rekao je vidno uzbuđeni, ali i užurbani Ivan Stanić.

U subotu će sudionici ovog revijalnog maratona krenuti sa SRC Tupljak u 6:00, a maraton se trči prema Grobniku pa natrag sve do Gologoričkog Dola – ta se ruta još jednom ponavlja kako bi se dobilo 40 kilometara, a onda se posljednjih 2.195 metara trči kružnom cestom po Tupljaku sve do cilja na SRC Tupljak.

Sigurno će i mnogi Tukljačani i njihovi gosti pljeskom popratiti ovaj nesvakidašnji pothvat. Ručak je zakazan za 13 sati, a nakon toga slijedi druženje uz poneko iznenađenje.

Pročitajte još...