Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina sveukupno treća na Državnom prvenstvu u atletici!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Protekle subote se u Puli preko 1000 učenica i učenika natjecalo u nekoliko atletskih disciplina, Državno prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici održano je ove godine u Puli na SRC Veruda. Bilo je izvrsnih rezultata i što je najbitnije, uživalo se u atletici, a jedan od pehara otišao je u Pazin.

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina bila je sveukupno treća u konkurenciji dječaka, smjestivši se iza OŠ Sveta Nedjelja te OŠ Smiljevac iz Zadra.

„Ponosni smo i što možemo organizirati ovako velika i zahtjevna natjecanja, što ljudi u Puli vole trčati i vole atletiku. Ponosan sam na sve i zahvalan svima koji su pomogli da se ovaj projekt ostvari, posebno naši atletičari iz AK Medulin, Tehnička služba, Atletski savez Istre, najbolji Zbor atletskih sudaca Istre i vrijedni djelatnici PulaSporta na SRC Veruda…

Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, svim natjecateljima, hvala voditeljima ekipa za pohvale same organizacije, trudimo se i želimo biti jedna od najboljih atletskih destinacija. Pula, to je raj“, poručio je Elvis Peršić putem društvenih mreža nakon jednog od većih sportskih natjecanja koji se održao u njegovom gradu.

Peršić, bivši olimpijac, bio je i na ovom natjecanju član tehničke komisije za natjecanje. Organizator je Hrvatski školski sportski savez, a suorganizator je Atletski savez Istarske županije. Sudionici su bili smješteni u porečkoj Plavoj Laguni, a pokrovitelj natjecanja bilo je Ministarstvo turizma i sporta.

Za kraj, spomenimo da je na natjecanju sudjelovala čak 21 osnovnih škola u muškoj konkurenciji te 22 u ženskoj. Kod srednjih škola obrnute brojke, kod mladića prisutne su bile 22 srednje škole, a kod djevojaka 21. Sve u svemu, atletski dan za pamćenje!

Pročitajte još...