Danas kreće boćarska juniorska liga na razini države, Pazin ima odličnu momčad

Facebook
Twitter
LinkedIn
Martin Štihović

Današnjim susretima prvog kola kreće nova sezona Hrvatske juniorske boćarske lige. U ligi će se ove sezone natjecati ukupno svega deset ekipa, čak tri manje nego prošle sezone, što je vrlo zabrinjavajući podatak.

U prvom dijelu prvenstva ekipe će se natjecati u tri skupine, Istra, Primorje i Dalmacija. Skupinu Istra, susreti koje će se igrati nedjeljom od 9 sati, činiti će četiri ekipe, Pazin, Pula, Buzet i Istra Poreč.

Nakon prvog dijela prvenstva koje će se igrati do 22. siječnja 2023. najbolje ekipe iz skupina Istra, Primorje i Dalmacija će se plasirati na završni turnir održavanje kojeg je predviđeno 26. veljače 2023.

Dok će drugoplasirane ekipe iz skupina Istra i Primorje 5. veljače 2023. odigrati kvalifikacijski susret na neutralnom terenu za plasman na Final Four.

Najveći kandidat za izravan plasman na finalni turnir iz skupine Istra svakako je ekipa Pazina predvođena Martinom Štihovićem, te braćom Ninom i Tinom Majcan.

No, vrlo će zanimljivo biti vidjeti koliku će snagu Puli donijeti Crnogorac Gracija Stjepčević, osvajač brončane medalje u brzinskom izbijanju na ovogodišnjem seniorskom SP-u u turskom Mersinu, te čak tri medalje na ovogodišnjem juniorskom SP-u u francuskom Montbrisonu, od kojih zlatnu u brzinskom izbijanju. (IBS)

Pročitajte još...