Mladi boćari iz Pazina i Ročkog Polja sudjelovali na tradicionalnom kampu IBS-a

Facebook
Twitter
LinkedIn

I ove je godine, krajem kolovoza, Istarski boćarski savez priredio tradicionalni ljetni kamp za mlade boćarice i boćare dobnog uzrasta od 11 do 15 godine, koji tradicionalno priređuje već više od dva i pol desetljeća, kao jedan od neizostavnih vidova rada s mladim naraštajima u istarskom boćarskom sportu.

Ovoga se ljeta na već tradicionalnom mjestu, u Poreču, u kampu okupilo 13 mladih boćarica i boćara, šest djevojčica i sedam dječaka, koji su tjedan dana svakodnevno u dva treninga upijali nova boćarska znanja, usavršavali temeljne boćarske tehnike bližanja i izbijanja u klasičnim i izbijačkim boćarskim disciplinama.

Pored toga mladi su u kampu kao i obično stjecali nova poznanstava, družili se, kupali, uživali u ostalim ljetnim radostima.

Kao i obično i u ovogodišnjem kampu instruktori su bili Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac, dvostruki svjetski prvak, predsjednik Zbora trenera IBS-a, te Romano Grižančić, trener prvoligaške ženske ekipe BK Rudar Labin, donedavni uspješan dugogodišnji izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

Dio programa s polaznicima je odradio i najveći autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj Čedo Vukelić, dugogodišnji izbornik juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske.

Aktivnosti kampa odvijale su se kao i obično na boćalištu SC Albatros u Zelenoj laguni, ali i u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osoblja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.

Ove godine polaznicima kampa IBS-a u goste su došli i vršnjaci iz Slovačke, pet djevojaka i dva mladića, u pratnji jednog trenera i voditeljice izaslanstva, s kojima su mlade istarske boćarice i boćari odradili dio programa i treninga u kampu. (IBS)

Polaznici kampa IBS-a 2023:

Ema Maršanić, Ana Stančić (Pula), Nikolina Širok, Loreley Ponjavić, Stefani Gobo (Rudar Labin), Ana Ćosić, Roko, Erik i David Babić (Pazin), Leopold Licul (Učka Čepić), Simon Kajin (Vrh), Matija Nadenić (Svetvinčenat), Gabrijel Žulić (Ročko Polje).

Pročitajte još...