Valter Ivančić preuzeo dvije reprezentacije – odlučio je Izvršni odbor HBS-a!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza je imenovao izbornike državnih reprezenetacija za tekuću 2023. godinu. Među izmenovanim izbornicima u volo boćanju našlo se i jedno novo ime iz istarskog boćanja.

Valter Ivančić (Pazin), naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak imenovan je tako na čak dvije izborničke dužnosti. Ivančić će na izborničkom mjestu seniorki naslijediti Deana Klarića (Čavle ŠB) koji je tu dužnost obnašao svega godinu dana, a osim toga Ivančić je postavljen i na mjesto izbornika kadeta (U-15), dužnost koju je dugi niz godina obnašao Čedo Vukelić.

Ivančić je predsjednik Zbora trenera Istarskog boćarskog saveza, niz je godina kao pomoćnik izbornicima participirao u radu državnih reprezentacija mlađih dobnih uzrasta, a prošle je godine bio i pomoćnik izborniku seniora Vjeloslavu Matetiću na Svjetskom prvenstvu u turskom Mersinu.

Pored Ivančića istarsko boćanje i dalje će imati još jednu izbornicu, Nives Jelovica (Pula) koja ostaje izbornica juniorki (U-18). Vjekoslav Matetić (Sveti Jakov, Jadranovo) ostaje izbornik seniora, dok se na mjesto izbrnika mlađih seniora (U-23) vraća Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb).

Kolobarić je već bio izbornik mlađih seniora  2016. i 2017. godine, te je na SP-u 2016. u Monaku reprezentacija u kojoj su bili Bruno Kraljić, te braća Pero i Marin Ćubela u tri igrane discipline osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Na mjestu izbornika mlađih seniora Kolobarić je naslijedio Dražena Puniša (Istra Poreč) koji je tu dužnost obavljao svega godinu dana, ali se potom sam zahvalio HBS-u na povjerenju zbog preopterećenosti ostalim privatnim, poslovnim i sportskim obvezama. Dugogodišnji izbornik juniora Čedo Vukelić (Vargon, Rijeka) i dalje ostaje na toj dužnosti. (IBS)

Pročitajte još...