Za vikend se igra 13. Velika nagrada Pazina, tradicionalni međunarodni boćarski turnir

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vikend ispred nas donosi veliki međunarodni boćarski turnir u Pazinu i diljem Pazinštine. Trinaesto izdanje Velike nagrade Pazina se igra 6. i 7. kolovoza na terenima u Pazinu, Lindaru, Roču, Ročkom Polju, Lupoglavu i Svetom Petru u Šumi.

Prijavilo se čak 76 boćarskih parova, a svi su oni prihvatili odigravanje finalne utakmice boćama u boji, što je projekt koji za cilj ima promociju boćanja kao sporta koji bi bio lakši za praćenje i laicima.

Podsjetimo da će prvoplasirani par osvojiti deset tisuća kuna, a drugoplasirani upola manje. Oni koji „zapnu“ u polufinalu će dobiti dvije tisuće kuna, a oni koji ispadnu u četvrtfinalu 800 kuna. Iznos od 400 kuna će dobiti oni koji ispadnu u osmini finala.

Raditi presjek prijavljenih parova nema smisla, ima toliko sjajnih i prekaljenih boćara koje će sigurno pokušati rastužiti plejada mladih i talentiranih promicatelja ovog sporta. Podsjetimo i to, da su lanjski pobjednici Filip Matijašić i Karlo Šaban koji neće zajedno u obranu naslova, ali nas sigurno očekuje sjajne boćarske ‘partije’ ovog vikenda.

Raspored utakmica možete pronaći OVDJE.

Pročitajte još...