Čak 156 biciklista prkosilo buri u prvom kolu i otvaranju 15. sezone MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prvo kolo i otvaranje 15. sezone Mountain bike Zimske lige Istre i Kvarnera održalo se je u blizini mjesta Podkilavac na Grobinštini ove nedjelje. Pri samom dolasku na područje utrke bilo je jasno kako će organizator imati problema sa startnim lukom. Puhala je bura koja je na mahove bila izuzetno snažna i nosila sve pred sobom pa i trake kojima je bila označena staza. No pored bure bilo je tu i Sunca koje je svima bilo light motiv i podsjetnik na zadnje sunčane tjedne pa se nekako i bura u mislima anulirala.

Na samom startu u 4 zasebne utrke i 17 starosnih kategorija pojavilo se ukupno 156 natjecatelja što je svojevrsni rekord ove staze. Prvi su na redu bili najmlađi natjecatelji u kategoriji ispod 7 godina kod curica i dječaka gdje su prva mjesta zauzeli Enia Sabadin (BK Grobnik) i Žan Pregl (SD Strahovica). Nakon najmlađih uslijedio je i drugi start za natjecatelje u kategorijama U9 i U11 kod dječaka i djevojčica na nešto dužoj i težoj stazi od prethodne. Kod dječaka U11 kategorije stazom je dominirao Bor Križan (MTB Trail Center Kočevje) koji nam je dobro poznat iz prethodnih sezona lige a kod djevojčica najbrža također već dobro znana Nicole Nižić (BK Grobnik). Kod U9 kategorije pobjede odnose Stefani Štrucelj (BK Grobnik) te Nace Špenko (SD Strahovica).

Najbrži natjecatelji utrke uzrasta U13/U15 ove nedjelje bili su Lenart Dejak (MTB Trail Center Kočevje) i Gea Sabadin (BK Grobnik) u kategoriji U15 te kod dječaka kategorije U13 Enej Bartolme (MTB Trail Center Kočevje).

Navedimo i najbrže natjecatelje Glavne utrke a to su redom kao prvi Roberto Vidoni (SC COTTUR ASD) inače prvi i u svojoj U50 kategoriji. Kao drugi u cilj ulazi Milo Pilki (BK CRO MTB) koji je ujedno najbrži natjecatelj U40 kategorije te kao treći Eric Stipić ujedno i najbrži natjecatelj kategorije U19. Sve rezultate po kategorijama s vremenima po krugovima možete pregledati ovdje na linku . Kod žena u Glavnoj utrci pobjedu odnosi Donatella Cosliani (SC Cottur ASD) ispred Romine Marušić (BK Novigrad).

Rezultate po kategorijama možete pronaći na linku. 

Galerija fotografija FB stranica BK Grobnik –

Galerija foto i video materijala kluba Team Rodeo 

Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 20. studenog na istočnoj obali Istre. Domaćini će biti kao i prethodnih godina biti Bike Centar Rabac i BK Albona 1921.

 

Pročitajte još...