Djevojčice i mlađe kadetkinje vratile se s prvim mjestom iz Sarajeva

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na prekjučer održanom „Turniru prijateljstva Sarajevo 2024“ djevojčice i mlađe kadetkinje ženskog odbojkaškog kluba Pazina vratile su s osvojenim prvim mjestima, dok su kadetkinje bile treće.

Djevojčice su nastupile među osam ekipa, a u polufinalu su bile bolje od Ljubljane s 2:0 u setovima i prilično suverenih 25:10 i 25:15. U finalu ih je dočekala druga istarska ekipa – i to ona umaška od koje su bile bolje također bez izgubljenog seta rezultatom 2:0 (24:17 i 25:18). Najboljom igračicom turnira bila je proglašena Lara Širol, dok im je trenerica bila Gordana Androšić.

Kod mlađih kadetkinja je nastupilo 9 ekipa. Igračice trenera Denisa Bratulića u polufinalu su bile bolje od Umaga rezultatom 2:1 nakon sat i pol herojske borbe i na kraju pobjede. Pazinske su odbojkašice najprije pobijedile prvi rezultatom 25:21, drugi set su izgubile u pripetavanju 24:26, dok je treći set također odlučivao jedan bod, koji je na kraju otišao ustrajnim odbojkašicama iz „srca“ za konačnih 16:14 i pjesmu na terenu. Nakon toga stradala je u finalu Ljubljana s 2:0 u setovima (25:16 i 25:10). Pokupile su i tri pojedinačne nagrade – za najbolju igračicu turnira proglašena je Nika Bulić, najbolji bloker turnira bila je Tara Hodžić Spremo dok je Adriana Percan bila najbolja tehničarka.

Kod kadetkinja nastupilo je 10 ekipa, a kadetkinje su na kraju zauzele treće mjesto. U borbi za postolje pobijedile su ponovno Umag s 2:1 u setovima, i ponovno kao kod mlađih kadetkinja presudan je bio treći set i rezultat 16:14. Ovdje valja istaknuti karakter mladih odbojkašica pod vodstvom trenera Elvisa Jurića, koje se nisu predavale nakon izgubljenog prvog seta s 21:25, a preokret se dao naslutiti u drugom setu koji je završio 25:18 za ŽOK Pazin. Prije toga od mladih Pazinki bolje su bile odbojkašice Novog Grada rezultatom 0:2 (21:25. 22:25). Josipa Rigo proglašena je najboljima blokerom cijelog turnira.

One su ujedno i  pobjednice turnira i prvakinje Bosne i Hercegovine u svom uzrastu ove sezone. Pune emocija i punih srca pazinske će se odbojkašice i druge godine rado odazvati na poziv ljubaznih domaćina.

Pročitajte još...