Drugo kolo mountain bike Zimske lige Istre i Kvarnera ove nedjelje u Rapcu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon BK Grobnika s prvim kolom XC Rastočine, ove nedjelje s početkom u 10,15 sati Mountain bike istarska Zimska liga Istre i Kvarnera odlazi na istočnu obalu Istre u  Rabac. Domaćini su BK Albona 1921 i Bike Center Rabac. Mjesto okupljanja jest prostor ispred Bike centra Rabac koji je već dobro poznat širokom krugu ljudi u biciklističkom svijetu. U neposrednoj blizini Bike centra Rabac nalazi se Bike Park čije će se uređene bike staze jednim dijelom koristiti za ovo drugo kolo. 

Kružna staza kojom se vozi glavna utrka dužine je kruga od 4.700 metara te će biti označena strelicama i trakama na mjestima promjena smjera. Start je ispred već spomenutog Bike centra Rabac nakon kojeg se prvo kratko vozi po asfaltu a zatim prelazi na makadamsko parkiralište te se dalje nastavlja usponima i spustevima u sklopu uređenih biciklističkih staza. Za najmlađe (kategorija U7) planirana je dionica kruga dužine 350 metara dok će oni nešto stariji (kategorije U9 i U11) voziti krug s dužinom od 550 metara. Trajanje pojedinih utrka ovisi o konfiguraciji terena tako da dječje utrke mogu trajati u rasponu 5 do 10 minuta dok se odrasli u glavnoj utrci voze oko sat vremena dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu glavne utrke ali manji broj krugova nego stariji “ligaši”.

Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost i organizator zadržava pravo izmjene programa radi eventualnih izvanrednih okolnosti. Napomenimo i to da zvono za zadnji krug zvoni samo natjecateljima glavne utrke kako ne bi došlo do zabune među natjecateljima koji prolaze startno-ciljnom linijom. Broj krugova koji će biti potrebno odvoziti na svakoj pojedinoj utrci će se obznaniti na sam dan utrke.

Prijave i registracija sudionika počinje od 10:15 sati i traje do 11.30h pa molimo natjecatelje da se drže satnice i dođu na vrijeme kako bi se sve odigralo po zacrtanom planu. Organizatori preporučuju raniji dolazak i radi testnog kruga radi boljeg upoznavanja staze kruga koji će se voziti. Za povoljniju kotizaciju i organizatoru lakšu organizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem ovog linka. 

Startnim brojem si natjecatelji osiguravaju mogućnost dolaska na svako kolo lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju za utrke. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca tako da na kolima ove lige mogu sudjelovati svi ljubitelji brdskog biciklizma, kako početnici tako i napredniji korisnici što je ujedno i jedna od najvažnijih stavki svim organizatorima koji su u ligu i uključeni.

 

Startevi dječjih utrka se mogu očekivati od 12:00 h dok je start glavne utrke predviđen od 12:26 h nakon čega slijedi i izdvojeni start kategorija U13 i U15. Odmah nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrijepa kao i proglašenja najbržih gdje će se medaljama nagraditi svi najbolji po kategorijama.

Više o MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati možete saznati na navedenoj FB stranici. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim eventima a raspise i druge tehničke detalje možete pronaći na www.prijavim.se putem linka na prijave. Lokacija prijava i starta je ispred Bike Centra u Rapcu a za parkiranje organizator preporučuje da se koriste sva dostupna parkirališta prije prolaska kroz ulazne rampe prije samog Bike centra Rabac.

 

Pročitajte još...