Kišno i blatno na 3. kolu MTB zimske lige Istre i Kvarnera XC Žminjska boška

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treće kolo 15. sezone kako je i bilo po planu održalo se na lokaciji Žminjske boške, u nedjelju 4. prosinca 2022. godine pod organizacijskom palicom biciklističkog kluba BK Žminj. Bilo je prilično neizvjesno da li će se utrka održati pošto je vremenska prognoza bila više nego loša. Trebalo je prerezati i odlučiti do petka i 20 sati pa su Žminjci i odlučili – ide se s utrkom.

U tom trenutku je to izgledalo suludo no pokazalo se da su većim dijelom imali pravo. Kiša je padala cijelo jutro na mahove no oko 11.50 sati kao da se sve skupa smirilo. Kiša je stala a utrke su taman trebale početi. Kako je bilo i najavljeno dječje utrke su započele od 12 sati pa je tako i Glavna utrka startala točno u 12 sati i 26 minuta. Nešto mlađi natjecatelji, kategorija U13 i U15 startali su s razmakom od 3-4 minute nakon Glavne utrke.

Natjecanje se održalo u 4 zasebne utrke i 17 starosnih kategorija gdje se natjecalo ukupno 108 natjecatelja što je nešto manji broj što nikoga nije iznenadilo pošto je vremenska prognoza stvarno bila grozna. Kružna staza kojom se vozila Glavna utrka bila je dužine kruga od skoro 4 km dok je staza za najmlađe natjecatelje (kategorije U7, U9 i U11) bila razvučena na skoro 1km dužine te se protezala oko mjesta startno/ciljnog prostora. Preporuka je bila i raniji dolazak radi obilaska staze radi novih elementa na stazi koji do sada nisu bili korišteni.

Kod najmlađih natjecatelja u kategoriji U7 kod curica i dječaka prva su mjesta zauzeli Špenko Zoja (SD Strahovica) i Žan Pregl (SD Strahovica) kojemu je ovo već treća pobjeda u ovoj sezoni. Kod utrke kategorija U9 i U11 kod dječaka i djevojčica na nešto dužoj stazi pobjedu kategorije U11 slavi Marcos Remon (POGI TEAM UAE GENERALI) dok je kod djevojčica slavila Nicole Nižić (BK Grobnik).

Kod kategorije U9 pobjede odnose Valerija Abramović (BK Grobnik) kod djevojčica te Nace Špenko (SD Strahovica) kod dječaka. Najbrži natjecatelj utrke uzrasta U13 za dječake bio je Dino Mataija (BK Crikvenica) dok je u kategoriji U15 kod dječaka pobjedu slavio Noa Kuhar (BK Žminj). Kod djevojčica u kategoriji U15 ove nedjelje je najbrža bila Gea Sabadin (BK Grobnik).

Navedimo i najbrže natjecatelje Glavne utrke, a to su redom kao prvi Enrico de Gallo (ASD FEDERCLUBTRIESTE-TECNOEDILE) koji je ujedno i prvi natjecatelj kategorije U17. Drugi je u cilj ušao Alen Jovanović-Verbanac (BK Žminj) prvi u svojoj U40 kategoriji te kao treći Gianni SCLIP (A.S.D. FEDERCLUB TRST) ujedno i prvi u kategoriji U50.

Kod žena u Glavnoj utrci pobjedu odnosi Anna SANTELLANI (MBC TRIESTE) ujedno prva u kategoriji 30+ kod žena. Sve rezultate po kategorijama s vremenima po krugovima možete pregledati na linku –  dok ukupne rezultate po pojedinim utrkama možete pregledati ovdje.

Pročitajte još...