Danas je u Pazinu započeo besplatni košarkaški kamp u spomen na neprežaljenog Krešimira Ćosića

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas 26. lipnja u Pazinu je u organizaciji Udruge Krešimir Ćosić i KK Pazin započeo je besplatni košarkaški kamp koji pohađa 48 djevojčica i dječaka. Prošle godine u Pazinu, Zagrebu i Zadru tri kluba u suradnji sa Udrugom Krešimir Ćosić kao nositeljem suorganizirali su kampove.

Ove druge godine održavanja kampova kamp se održava u 15 gradova Hrvatske. Kao i prošle godine, kamp se održava kako u sportskoj dvorani, tako i u polivalentnoj dvorani Gradsko-školske dvorane SC Egidije Marion kojom upravlja Pazin Sport bez čije potpore kamp se ne bi mogao održati.

Prvog dana gosti kampa bili su dopredsjednica Udruge Krešimir Ćosić Zdenka Zrilić koja je polaznicima kampa podijelila prigodne majice i knjižice koja je o pokojnom ocu napisala Predsjednica udruge Ana Ćosić. Knjižice o Krešinom životu i košarkaškom putu predmet su svakodnevnih radionica. 

Velika ljubiteljica košarke Zdenka Zrilić do pandemije bila je glavna organizatorica Zadar Basketball tournament Euroleague najjačih ekipa Eurolige od kojih je od šest turnira četiri pobijedio Fenerbahce. Također ove godine u ožujku organizirala je Euroleague basketball adidas next generation tournament za juniore.

Drugi gost današnjeg dana bio je pazinski prijatelj i legendarni riječki košarkaš Aramis Naglić, sadašnji izbornik reprezentacije Slovačke i član slavne srebrne generacije iz 1992. godine u utakmici sa USA „dream teamom“.

U razgovoru sa djecom prisjetio se utakmice juniorske selekcije kampa iz Poreča početkom osamdesetih koju je pod vodstvom Krešimira Ćosića odigrao sa seniorima tada KK Istraplastike iz Pazina na vanjskom terenu u Pazinu. Do petka slijedi svakodnevni rad od jutra do 15 sati kojima se najmlađi košarkaši uvode u svijet kraljice igara.

Pročitajte još...